Mala ljetna likovna akademija u Ateljeu na br.1

Dragi roditelji, s veseljem vam najavljujemo program Male ljetne likovne akademije u Ateljeu na br.1. Roditelji, ako sumnjate na to da možda doma imate prave male kreativce i ljubitelje umjetnosti, na pravom ste mjestu! Sretni smo da vašu djecu možemo pozvati da se nakon završetka školske godine s nama opuste, zabave, ali i nešto nauče.

Na Maloj ljetnoj likovnoj akademiji, koja će se održati od 17.6. 21.6 te od 1.7. do 5.7.djecu ćemo uvesti u bogati svijet povijesti umjetnosti. Kroz igru i praktičan rad prilagođen djeci, uz naše voditelje, akademski obrazovane umjetnike, djeca će učiti o poznatim slikarima, kiparima i umjetničkim djelima, a vlastitim rukama i maštom će otkrivati suvremene umjetničke prakse.

Program Male ljetne likovne akademije održavat će se svakim radnim danom od 9h do 17h, a klinci će svoje znanje o umjetnosti brusiti kroz sva 4 modula programa: izrada ilustracija, rad s glinom, stop animacija i crtanje/slikanje.

ILUSTRACIJA – Ilustraciju se danas najčešće povezuje s radom na računalu i digitalnim medijima, ali mi znamo da ona postoji još od davnih vremena, stoga ćemo na radionicama ilustracije pustit mašti na volju i poigrati se raznim tehnikama ilustracije. Okušat ćemo se u izradi diorama, koje se često mogu pronaći kao ilustracije u dječjim slikovnicama, zatim ćemo se pozabaviti tehnikom kolaža, izradom plakata i vlastitih projekata.

GLINA – Rad s glinom pravo je veselje za svu djecu, a pogotovo za male buduće kipare, keramičare i lončare. Ako ste ikada radili s glinom, onda znate koliko glina opušta, a ako niste, vjerujte nam na riječ! Na radionicama gline, djeca će se upoznati s osnovnim tehnikama modeliranja i kiparstva, pa će tako dobiti priliku izraditi svoje skulpture i uporabne predmete. S obzirom da u Ateljeu imamo i vlastitu peć za glinu, djeca će iz prve ruke iskusiti sve procese rada s glinom, od modeliranja, preko glazura i engoba, do bojanja i pečenja.

STOP ANIMACIJA – Prvo što nam padne na pamet kad pomislimo „stop animacija“ je poznati češki serijal animiranih filmova o dva nespretna majstora, „A je to!“. Tako ćemo i mi, poput Pata i Mata, eksperimentirati i isprobavati, mozgati i zasukati rukave, kako bismo napravili svoje filmiće tehnikom stop animacije. Animacijom pod nazivom „IzGIFaj se“ ćemo izrađivat filmiće i GIF-ove sa samim sobom :) . Radi se o tehnici frame-by-frame animacije u kojoj se fotografije djece spajaju u filmić. Radit ćemo vježbe u kojima će djeca biti glavni glumci vlastitog filmića pa će moći sami sebe animirati i pokretati kako bi se dobio efekt da lete, plivaju ispod površine mora, čarobiraju, i sl. te bi se nakon toga radila neka osobna poruka dragoj osobi.

CRTANJE/SLIKANJE – Na radionicama crtanja i slikanja učit ćemo o raznim crtačkim i slikarskim tehnikama i proniknuti u tajne poznatih slikara. Uz stručno vodstvo i upute, svaki mali umjetnik otkrit će svoje skrivene talente i razviti svoje crtačke i slikarske vještine. Mali kreativci dobit će priliku isprobati koje im se tehnike najviše sviđaju i s novim znanjima, i svojom dječjom razigranom maštom, napravit će prava mala umjetnička djela kojima će se moći pohvaliti i klinci i roditelji.

U program Male ljetne likovne akademije uključen je i ručak, a s obzirom da se preko puta Ateljea nalazi zelenilo parka Trga Francuske republike, djeca će moći uživati i u terenskoj nastavi, a možda i pokojem pikniku.

Za održavanje programa Male ljetne likovne akademije potrebno je da se prijavi minimalno četvero djece. U slučaju velikog interesa za radionice, Malu ljetnu likovnu akademiju održat ćemo ponovno i u srpnju.

Cijena Male likovne akademije iznosi 16oo kn. U cijenu je uključen obrok i snack te sav umjetnički materijal. 

Mala likovna akademija namjenjena je djeci od 7-14 godina.

Datumi Male likovne akademije:

17.6.-21.6. i 1.7.- 5.7.

Prijave isključivo na mail: ateljenabr.1@gmail.com

Veselimo se vašim prijavama i novim umjetničkim pothvatima!