RADIONICA PRIPOVIJEDANJA/ PRIČANJA PRIČA

Dosta vam je jednih te istih priča?

Ma, super su one i dalje vama, ali želite unijeti neki twist, neki novi moment u svoje pričanje? Zapravo, želite naučiti kako se priča priča!

Izvrsno!

Baš zbog te vaše potrebe i želje, sljedeći tjedan, točnije 14. i 16.02. (utorak i četvrtak), radi velikog interesa ponovno organiziramo radionicu pričanja priča.

Zašto vam treba baš ova radionica?

Zato što možete na urnebesan način provesti zajedničko vrijeme s djecom, tako da ste svi sudionici priče. Npr. izvaljeni ste na fotelji, telka je upaljena, djeca vrište, vani kiša lijeva kao iz kabla…živa dosada…i eto prilike! Dijete neće spavati? Eto prilike! Duuuugi red kod doktora? Eto je opet!

Mnoge su prilike u kojima možete primijeniti baš ono što ćemo vas mi naučiti na storytelling radionici.

Ako vam se dijete ne želi otvoriti, sramežljivo je, teško sklapa prijateljstva, zadirkuju ga, teško se adaptira u novoj sredini (vrtić, škola…), kvalitetnim odabirom i načinom priče (vještinu ćete svladati na radionici) možete utjecati na dijete.

Priča u ovom slučaju služi kao tampon zona u kojoj roditelj više nije roditelj nego pripovjedač (neutralna osoba) koja nosi poruku.  Aktivnim sudjelovanjem djece u priči stvara se zabavni moment, a razgovor o problemu time postaje jednostavniji i lakši.

Dosadna i nerazumljiva lektira?

Naravno,ne potičemo zajedničko čitanje lektire! Na radionici ćemo vas naučiti kako pojedine scene iz priča (lektire) uprizoriti na zabavan način (da zainteresirate dijete za štivo) i osuvremenite arhaičan jezik.

KONCEPT RADIONICE:
1.dan 14.02. utorak  – Uvod u pripovijedanje
– načini pripovijedanja
– razgovor o prednostima pričanja priča djeci (kako kroz priču komunicirati djeci njima aktualne teme i kako koristiti priču za rješavanje problema)
– demonstracija
2.dan 16.02., četvrtak – praktičan rad (izbor priča, analiza, snalaženje u prostoru, odabir/izrada rekvizita, pripovijedanje), druženje uz dobru priču

TERMINI ODRŽAVANJA RADIONICE ZA RODITELJE, UČITELJE, ODGOJITELJE I OSTALE ZAINTERESIRANE:

14.02. utorak /18-20.30h  i 16.02. četvrtak / 18-21h, LABORATORIJ ZABAVE, TRNJANSKA CESTA 3

Cijena radionice iznosi 350 kn; za članove Laboratorija 330 kn

*Program pripovijedanja / storytellinga Laboratorija zabave verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te Agencije za odgoj i obrazovanje.

SVE PRIJAVE ISKLJUČIVO NA MAIL: laboratorijzabave@gmail.com