Bolje knjiga u ruci nego golub na grani!

Svi knjiški mišići, mame i tate, prijatelji i fanovi, čujte i počujte!

S ogromnim veseljem i još većim uzbuđenjem javljamo vam da ovog ljeta, početkom ljetnih praznika, u sklopu našeg dnevnog boravka (o kojem ćemo više napisati ovih dana) starta i naš Dječji književni klub. Kad ljeto krene u svom punom jeku, uvijek veseli prostori Laboratorija zabave na čelu s našim šarmantnim vrtom postaju ponosni domaćin i vjerna baza svih malih ljubitelja dobre zabave i ukusa, pa tako i dobre knjige, čitanja i dječje književnosti.

Što ćemo ondje raditi? Svatko čitati u svome kutu? Svi zadubljeni u svoju knjigu? Čut će se muha u letu, vjetar u krošnji ili pokoji važni pssssssst? Nikako!

Bit ćemo glasni, plesni i skočni. Valjat ćemo se u travi, skupljati u šatorima, glumiti likove i dramatizirati ključne scene uz puno trka, plesa i pjesme. Razgovarat ćemo o knjigama, piscima i književnosti, voditi zabavne polemike i bacati dobre preporuke za iduća štiva. Istražit ćemo tajne klasične dječje književnosti kroz njena kultna i bezvremenska djela, ugostiti stare pisce iz prošlih stoljeća i naučiti ih kako da se snađu u modernom svijetu. Zauzvrat, oni će nas naučiti sve o vremenima kad se pisalo perjem i pod svijećama, a papir si morao čuvati od miševa. Koje tajne skrivaju njihovi prašnjavi rukavi i starinski šeširi: jedva čekamo istražiti!

Ravno sa šarenih dekica putujemo u daleke zemlje i budimo pospane priče, knjige i bajke starih naroda i civilizacija: bit će ih zabavno ukrcati u vremeplov i ugostiti u našem vrtu. Budno i uvijek znatiželjno pratimo i korake suvremene dječje književnosti, otkrivamo tko su novi stanovnici naših knjižnica i koje je najbolje pozvati na kućno druženje.

Sve u svemu, a s knjigom u ruci, već sad pozivamo sve male knjigoljupce, sanjare i pustolove da zauzmu svoje mjesto na travi, u šatoru, na podu ili na kauču: jer, recept za pametnu zabavu i odličan provod svi smo već davno pročitali!

Ljetni praznici idealni su za isprobavanje našeg novog projekta “Dječi književni klub”, koji punom parom počinje najesen. Svi zainteresirani prijavite se ODMAH!

*Predznanje nije potrebno :)