LJETNI KAMP: celebrityji na pametan način!

Zadnji tjedan ljetnih kampova!!

Što smo vam ovaj put pripremili, pitate se? Pa, vrlo ozbiljna posla i mnogo važnih i poznatih faca koje ćemo ugostiti u svom kampu! Jedva čekamo da ih klinci upoznaju, a odraslima su već dobro znani: od bračnog para Curie pa sve do Stevea Jobsa. I mnogih drugih svjetskih uglednika!

 

Upravo su oni tema našeg kampa: velike povijesne face koje su svojim radom, idejama i otkrićima razvijali društvo i činili svijet boljim mjestom. Svatko u svom području, no svi za isti cilj: znanje, učenje i opće dobro! Upoznajemo ih kroz živopisne biografije, šarolike karaktere i zgodne životne anegdote: opća kultura na dječji način! Kroz kreativne zadatke, maštovite izazove i zanimljive prezentacije naučit ćemo kako se nekad pametno zabavljalo – i kako se time mijenjalo svijet! Svoje smo goste podijelili u četiri grupe, a svakog dana upoznajemo jednu:

Kultni umjetnici

Cvjetni vijenci, kravlje lubanje, pisoar u službi umjetnosti: u otkačenoj i maštovitoj kreativnoj radionici svijet gledamo kroz ruke Fride Kahlo, Georgie O’Keeffe i Marcela Duchampa. Ova ludo talentirana trojka pokazat će nam kako su se zabavljali pravi majstori, a mi ćemo njihova najbolja djela rekonstruirati na svoj način! Očekujte genijalne kućne ukrase u kubističkom, dadaističkom i modernističkom stilu!

Veliki znanstvenici:

Posjećujemo laboratorije velikih znanstvenika, i s veseljem im kopamo po ladicama: bračni par Curie i matematičarka Ada Lovelace naše su gošće iz davne znanstvene povijesti, a za poklon nam nose radij, polonij, prve algoritme i programski jezik! U nešto novijim vremenima, spremno nas čekaju dva velika Stevea: Jobs i Wozniak. S njima ćemo pak popričati o jabukama, računalnoj industriji i suvremenoj tehnologiji, a onda se baciti na vlastito kodiranje narukvica i ostala veselja binarnog sustava!

Slavni istraživači:

Na put po staroj Europi i svijetu kakav je nekad bio vodi nas ekipa koja ga je otkrila iz prve ruke: Columbo, Vasco da Gama, Magellan i Amelia Earhart, prva žena avijatičarka koja je preletjela Atlantik. Ognjena zemlja, Patagonija, Tanzanija, Goa, Gvineja, Rt Dobre Nade: ništa nam neće promaknuti oku, a sve ih ucrtavamo u veliku mapu starog svijeta, autentičnu kartu davnih pomorskih staza i suvremeni pop up priručnik za sve svjetske putnike, pustolove i avanturiste koji kreću našim stopama!

Cool društvenjaci:

Četvrtu skupinu čini šarolika i burna ekipa: veliki humanisti i društveni revolucionari koji su znali da svaka promjena u svijetu počinje od nas samih. Recimo, marljivo ulažeš u svoja znanja i stječeš nove vještine – a onda njima pomažeš svima kojima je pomoć potrebna. Baš onako kako je to (u)činila Florence Nightingale. Slavnu bolničarku upoznajemo na suvremen način: kroz kratki tečaj prve pomoći, i napetu priču o nekadašnjoj borbi između osobne higijene i zaraznih bolesti. I, naravno, kako se ona vodi na moderan način!

A što kad ogladnimo, pitate se? Za sve polaznike našeg proljetnog kampa osigurani su ručak i užina. A što s doručkom? Bez brige, znamo da je on najvažniji obrok za dobar početak dana – baš zato će ga djeca pripremati u potpunosti sama, uz maaalu pomoć Dr. Seussa i njegovog djela “Green Eggs And Ham”. Ako je on mogao napisati knjigu u samo 50 riječi, za nas će doručak biti mačji kašalj!

Što kamp sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 8.30-17 h * dežurstvo je od 7.30:

  • u potpunosti uređen i dekoriran prostor “JUČER, DANAS, SUTRA”  temom
  • doručak
  • ručak
  • samostalna izrada deserta/kuhanje
  • snack/voće dostupno tijekom cijelog dana
  • limitiran broj djece zbog kvalitete provođenja
  • sve što se napravi nosi se doma
  • fotografiranje cijelog kampa za uspomenu
  • 4 voditelja
  • vodene aktivnosti

Mjesto održavanja: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3 – vrt i unutrašnji prostor

Prijave su krenule, zato požurite!

Javite se na info@laboratorijzabave.hr i vidimo se u Trnjanskoj 3!

Kada? Od 27.08. do 31.08. Čekamo vas!