POP UP PETAK U ATELJEU NA BR. 1: RASPORED RADIONICA

Dragi naši veliki kreativci, znamo da s velikim nestrpljenjem čekate raspored naših pop up radionica petkom, a mi vam s još većim zadovoljstvom javljamo naše kreativne teme za studeni i prosinac. Atelje na br.1 umjetnički je atelje i kreativni kutak svih zaljubljenika u suvremenu umjetnost, tradicionalne vještine i hand made dizajn. Pop up petkom održavaju se naše tjedne radionice u trajanju od 3 sata, svaka s drugom temom/tehnikom/idejom:

16.11. Čestitke u tehnici stop animacije! Bliži nam se blagdansko vrijeme, praznici nam stižu, vrijeme čestitarenja i širenja dobrih želja samo što nije stiglo… Ove blagdane čestitajte svojim najdražima u tehnici stop animacije! Ovu neobičnu i originalnu čestitku možete brzo, lako i jednostavno podijeliti bilo kojim viralnim putem. Zaželjeti nekome svako dobro na ovaj način je fora, efektno i garantirano ostavlja bolji dojam od SMS-a! Prvi petak odmah se ozbiljno bacamo na posao – smišljamo, snimamo, stvaramo nešto novo i kući odlazimo bogatiji za neka nova znanja. A našoj mašti, idejama i kreacijama samo je nebo granica!

Voditelj radionice: Luka Vucić

23.11. Pop up božićne čestitke! Postoji li ljepša stvar od ručno izrađene božićne čestitke? Postoji – pop up božićna čestitka! Pop up ilustracije najzahtjevniji su oblik paper engineeringa – tehnike konstruiranja iz papira. Koristeći kinetičku energiju, vrijeme, te naizgled vrlo delikatan materijal složen prema strogim geometrijskim načelima, ovom tehnikom mogu nastati prava božićna čuda – drvce, snježne kugle, snjegovići, sobovi… Osim što će se na radionici izrađivati trodimenzionalne, (mehaničke) pokretne božićne čestitke, polaznici radionice će imati priliku saznati neočekivanu povijest pop up-a, te sam proces izrade pop up knjiga.

Voditeljica radionice: Tena Letica

30.11. Božićni ukrasi od gline! Nastavljamo s blagdanskim ugođajem i širenjem božićnog veselja – ovaj put izradom ukrasa od gline. Već znate koliko i zašto volimo glinu, a znamo da vas ima još koji osjećate isto. Ovaj petak sučemo rukave, mažemo prste, izrađujemo božićne ukrase po izboru i uživamo u svakom trenu. Glina, poznatija kao i antistres terapija, u kombinaciji s opuštenom božićnom atmosferom pun je pogodak!

Voditeljice radionice: Maša Barišić i Helena Ohnjec

7.12. Božićni vijenac od papira! Teško je zamisliti božićne ukrase bez božićnog vijenca. Bilo da krasi blagdanski stol ili pozdravlja goste na ulaznim vratima – božićni je vijenac glavni ukras koji određuje ton svih ostalih. Daje nam slobodu da od njega napravimo što želimo, kako želimo i s čim želimo. Neka vaš ove godine bude hand made – originalniji, drugačiji, šarmantniji!

Voditeljice radionice: Maša Barišić i Ana Grzunov

14.12. – Papercutting i japansko zamatanje poklona (origata)! Papercutting je drevna kineska tehnika rezanja motiva iz papira uz pomoć skalpela i škara. Iz Kine se papercut proširio diljem svijeta, a svojim malim dijelom i u Hrvatsku. Papercut ilustracije se uglavnom koriste kao ukras u kućanstvu ili kao poklon koji se nosi domaćinu, a vjeruje se da štiti kuću ili osobu od uroka. Tako za ovaj Božić možete pokloniti nekome papercut ukras, poput božikovine ili imele, koji ste sami izradili na radionici.

Poklanjanje poklona i njihovo zamatanje imaju vrlo dugu tradiciju u Japanu. Svakom poklonu se posvećuje posebna pažnja jer se time ističe posebno poštovanje osobi koja prima poklon. Za razliku od standardnog zamatanja poklona, u Japanu se poklon ne skriva u potpunosti, već se načinom na koji se zamata, pokušava nagovijestiti što je zapakirano. Također, pri zamatanju se koristi samo papir, bez škara i ljepila.

Voditeljica radionice: Tena Letica

Radionice se održavaju u Ulici Republike Austrije 1. Sve prijave molimo poslati na ateljenabr.1@gmail.com.

Radionice se održavaju petkom od 18-21h.

Cijena radionice iznosi 150 kn.