POP kultura za POPularne klince – Ljetni kamp

Na kampu „Pop kultura“ klinci će naučiti tko su Elvis Presley i Madonna, ali i kako smo se grozno oblačili 90-ih…

Na idućem Ljetnom kampu, od 8 do 12. srpnja bavimo se temom „Pop kultura“. S klincima ćemo proći sve bitnije kulturne, povijesne i društvene činjenice od 60-ih godina pa do danas. Bit će tu svega, od okruglih naušnica i trapezica, cvijeća u kosi, punka i rock&rolla do Madonne, disco kugli, popularnih serija poput „Prijatelja“, pa sve do Nokije 3310, Harryja Pottera te influencera.

Zamislite izraze lica klinaca kad im kažemo da ne tako davno nisu postojali televizori, a o mobitelima i tabletima nismo mogli niti sanjati. A što kad im kažemo da smo glazbu prije slušali preko gramofona, a kazete s crtanim filmovima posuđivali u videotekama koje su sada ostale samo tračak nostalgije u našem sjećanju?

Prisjetit ćemo se i  groznih frizura, šminke i odjevnih kombinacija koje smo nosili 90-ih godina i popularnih discmana koji su tada bili čudo tehnologije. Upoznat ćemo i neke poznate face poput Davida Bowieja, The Beatlesa, Michaela Jacksona i megapopularnog ženskog glazbenog sastava Spice Girls.

Naravno, pop kultura ne ide i bez pojave novih umjetničkih izričaja poput Pop arta i njegovog začetnika Andyja Warhola ili, primjerice, grafita u čijem ćemo se crtanju okušati. A sve naše aktivnosti popratit će i prigodni soundtrack s hitovima poput „Ice Ice Baby“, Vanilla Icea, Smells Like Teen Spirit, grupe „Nirvana“ i brojnih ostalih. Naći će se tu ponešto za svakoga, a klinci će dobiti ideju o tome u kakvom su šarenom i burnom razdoblju odrastali njihovi roditelji.

Mi se veselimo i jedva čekamo da mlađim generacijama pokažemo dragulje popularne kulture!

Prijave šaljite na info@laboratorijzabave.hr. Čekamo vas s vašim mjestom!

Kamp je namijenjen djeci od 5 do 12 godina.

Kampovi službeno počinju u 8.30, no uvijek imamo i dežurstva za roditelje koji rade od 8! Tako da ni za to ne morate brinuti!

Djeca će tijekom boravka kod nas dobiti doručak, ručak i užinu, gdje će voće i snack cijelo vrijeme biti dostupni. Ručak će biti osiguran od strane cateringa s čijim menijem ćemo vas upoznati kada dođete na kamp.

Cijena cjelodnevnog kampa (8.30 – 17h) iznosi 1500 kn (za drugo i treće dijete popust od 10%), a za članove 1250 kn (cijena se ne mijenja ovisno o drugom ili trećem djetetu ukoliko ste član), poludnevni – jutarnji od 8.30 do 12.30 h ili popodnevni od 13 do 17 h iznosi 110, za članove 900 kn.

Ukoliko se uzima više tjedana, odnosno kampova, tada Vam slažemo paket ovisno o tome koliko ste kampova uzeli. *Članovi obavezno moraju poslati broj članske iskaznice koja vrijedi za 2019. kako bismo na temelju toga mogli složiti pakete.