PETI TJEDAN LJETNOG KAMPA: PAKOSNA PRIRODA

Priroda nije samo igra na otvorenom, trk po livadi ili skok preko blatne lokve: priroda je splet mračnih tajni, sablasnih sluzi, jezivih zakona i čudnih hranidbenih lanaca.

Mi ih sve otkrivamo na našem sljedećem kampu Pakosna priroda: i to činimo na iznimno gadljiv, jeziv i nadasve praktičan način! Jer, svaki pravi istraživač, znanstvenik, pustolov i ekolog moraju znati kako stvari funkcioniraju u prirodi i zašto njezina pakost pokreće svijet, štiti planetu i koristi našem svakodnevnom životu. Na zabavan, pametan i posve prirodan način!

Pakosna priroda je drugi dio naše triologije Užasi znanosti: nakon hita Kosti, krvi i komadi koji nam na neodoljivo opak, mračan i jeziv način otkrivaju kako funkcionira naše tijelo, vodimo vas na ništa manje jezivu prirodnu ekspediciju koja zatvara apetit, izaziva želudac i u slast klopa svoju djecu.

Tamo nas s velikim nestrpljenjem i još većim apetitom čekaju gladne biljke, sluzave životinje, gmizave bube, nemilosrdni predatori, lukavi paraziti, mrzovoljne bakterije, čudni procesi i još strašnije prirodne pojave.

A što mi radimo među njima? Opako se dobro zabavljamo! Koprcamo se iz živog pijeska ( i otkrivamo zašto je pritom važno leđno plivanje). Bježimo iz ralja, mreža i klopki biljki mesožderki ( i saznajemo zašto one tako dobro izgledaju). Zavirujemo u želudac morskih pasa ( i učimo zašto su im ljudi bljutavi, koščati i bezukusni). Gostimo bube u teglama, klopamo sa zmijama, šećemo gliste i utrkujemo pauke na poligonu ( pritom učimo zašto je njihova uloga na zemlji tako ljigava, a posao tako koristan). Pratimo proces fotosinteze ( i navijamo za kloroplaste). Otkrivamo spačke obrambenih mehanizama: koje se životinje skrivaju bojama, koje brane sadržajem želuca, a koje neprijatelja časte otrovnim koktelom?

Odgovaramo na važna pitanja: kako oživjeti blato? Odakle moć krpeljima? Zašto paraziti misle da smo super domaćini i još bolji cimeri? I, najvažnije: što pokreće pakost prirode, a u isto je vrijeme čini našom prijateljicom, zaštitnicom i saveznicom?

Pakosna priroda počinje kao opaka, sluzava i mračna saga o truleži, izlučevinama i ostalim ljigama koje klinci obožavaju: a završava kao vedra, duhovita i pametno zabavna oda ekologiji, biljkama, životinjama, planeti, moći znanosti i snazi prirode. I svim dobrotama koje skriva njena pakost!

Što kamp sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 8.30-17 h * dežurstvo je od 7.30:

  • u potpunosti uređen i dekoriran prostor Pakosna priroda temom temom
  • doručak
  • ručak
  • samostalna izrada deserta/kuhanje
  • snack/voće dostupno tijekom cijelog dana
  • limitiran broj djece zbog kvalitete provođenja
  • sve što se napravi nosi se doma
  • fotografiranje cijelog kampa za uspomenu
  • 4 voditelja
  • vodene aktivnosti

KAMP SE ODRŽAVA OD 16.-20.7. U LABORATORIJU ZABAVE, Trnjanska cesta 3. 

PRIJAVE I INFO NA: info@laboratorijzabave.hr