Pametna zabava na zimski način

Još jednom svima želimo zahvaliti na odličnom provodu i prekrasnim uspomenama koje nam je priuštio naš Zimski kamp u Laboratoriju zabave. Proveli smo prekrasne dane u sjajnom, kreativnom i raspoloženom društvu maštovitih klinaca koji su nas svakog sata obarali s nogu – smijeha preko svih granica, pametna zabava na visini svih zadataka!

A što smo radili? Uživali na pravi način: u STE(A)M klubu smo oživjeli svestrane robote i izradili vlastite kaleidoskope, fantastične stare igračke koje su nas na svoj sjajan i prevrtljiv način naučile nova (sa)znanja o lomu svjetlosti i sličnim čudima moderne znanosti. Upoznali smo i osvojili mističnu školu za jednoroge i u njoj mrkvom i prijateljstvom ukrotili ta neobična stvorenja o kojima mnoga djeca rado maštaju, a neki ih odrasli i danas sanjaju! Gledali smo stare filmove, uživali u kultnim dječjim knjigama: Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice rado su nas podsjetili na važnost prijateljstva, zajedništva i suradnje među djecom. I to su učinili na ludo zabavan način!

Uz sve to, dijete, naravno, dobro ogladni! I tu je vrijeme za topli ručak, ali i za stolni bonton na zabavan način. Učili smo kako postaviti stol, gdje je mjesto kojem priboru – svatko je imao svoj zadatak, a svi u slast u njemu uživali! No, naravno, uz sve prazničke gušte, škola nam je stalno bila negdje u primisli! U njeno ime i svu zabavu koja nas ondje čeka nakon polugodišta, dostojno smo se pripremili za početak nastave! U kreativnoj smo radionici izradili genijalne vodene pernice, kreativne ruksake za šlape i otkačene privjeske za ključeve koje, vjerujte, nikad neće izgubiti! Nakon tako ozbiljnog posla, vrijeme je bilo za još malo rekreacije –  cure su dizajnirale fine maske za spavanje, a dečki moćni stolni nogomet.

A odakle nam kondicije za sve to, pitate se? Iz prve ruke, rado odgovaramo! Naime, svaki nam je dan započinjao jutarnjom tjelovježbom, razgibavanjem i zagrijavanjem, a s veseljem smo i jurili kroz vječne igre old school djetinjstva: preko gumi-gumija pa sve do graničara! Nakon svega toga, samo možemo reći – proveli smo toplu zimu, u svakom smislu tih riječi! I baš zato, jedva čekamo naš Proljetni kamp. A što ćemo tamo raditi, javljamo vam uskoro!