NAŠI ZIMSKI PRAZNICI: PAMETNA ZABAVA S DOZOM MISTERIJE!

Zimske ferije su završile, nema više ho ho ho i zvončića, a klinci su opet u školskim klupama. Ali nema razloga za loše raspoloženje! Jer kad ferije završite na genijalnom Zimskom kampu Laboratorija zabave, ni prvi dan u školi ne čini se tako strašnim. Naši predivni novi prijatelji i prijateljice koji su se s nama družili svih pet dana kampa bili su sjajno društvo i hvala im na tome. A kad će za zadaću pisati sastavak pod naslovom „Moji zimski praznici“, imat će svašta i za napisati. Zašto? Ufff… gdje da počnemo?

Zabava na pametan način naš je zaštitni znak. Ali ovaj smo put ‘zapaprili’ stvar i dodali malo misterije. A tko ne voli dobar krimić, još bolji zaplet i uzbudljivu napetost igre detektiva? Bilo je tu puno lekcija iz povijesti i zemljopisa, ali na totalno drukčiji način. Fora je u tome što smo ih sve lakše savladali u ulozi pravih detektiva. I vjerujte, bilo je tu mnogo posla. Jer svaki nas je dan dočekao novi misterij! Svaka je mala glava bila veliki detektiv, a veliki zločini pretvoreni su u naše male slatke pobjede i trijumfe.

Kleopatra, zagonetna mumija i hijeroglifi – počeli smo s uvijek zanimljivim i misterioznim svijetom drevnog Egipta. Nastavili smo u Rimu, točnije s Cezarom i velikom izdajom na Kapitolu. Čuli smo priču o Romulu i Remu i usput izradili predivni mozaik od kolaža, a nakon napornog dana častili se i nazdravljali baš kao stari Rimljani! Treći dan kampa bio je u znaku velikog Leonarda da Vincija koji nas je, glavom i bradom, zatražio pomoć u potrazi za kradljivcem slike. Otkrivali smo tragove, sastavljali profil kradljivca i naravno – riješili misterij bez po’ muke! A za uzvrat, Leonardo nam je pokazao neke od svojih nacrta prema kojima smo izradili vlastite leteće sprave i svašta nešto. Nakon dojave da se sprema atentat u operi, otputovali smo u 18. stoljeće, u posjet Mozartovom domu u Salzburgu. Ako mislite da je bilo lako spriječiti atentat – varate se! Morali smo naučiti plesati valcer, izraditi svoje perike, napraviti prefine Mozart kuglice (koje su nam pojeli roditelji!) i još smo na kraju izveli svoju verziju opere Čarobna frula! Zadnji dan kampa bio je u znaku krimića Galileo Galilei i prokletstvo astronoma kada smo izradili svoju DIY planetarij lampicu za sobu i „Sunčev sustav u teglici“.

Bio je to prekrasan tjedan, s puno razmišljanja, učenja, druženja, zabave, fine klope i hrpu DIY aktivnosti (koje smo sve nosili kući!). Pozdravili smo se uz pokoji ‘neću doma’ i već se sada veselimo proljetnim praznicima i nekim novim kampovima!