Ogulinski festival bajke

Naša Šuma Striborova na Ogulinskom festivalu bajke!

Vile, bjesovi, divovi i ostala čarobna bića iz starih bajki i prekrasnih legendi naših šuma, livada i zaseoka ovog se vikenda okupljaju u Ogulinu! Povod je 12. Ogulinski festival bajke, koji se na zadovoljstvo malih i velikih sanjara i ove godine održava u živahnom i tajanstvenom zavičaju naše legendarne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. Od petka, 9.6., pa sve do nedjelje 11.6., na mekim ogulinskim proplancima družimo se s Regočem, Kosjenkom, Malikom, Svarožićem i ostalim likovima najljepših bajki na domaći način.

A gdje su super priče, odličan provod i prekrasno zelenilo: tu je i Laboratorij zabave! U subotu 10.06. u 16.30 – Đulin vrt spremamo zabavu u kapu, Domaće u rukav i putujemo u Ogulin, gdje nastupamo s našom verzijom Ivanine Šume Striborove. A znate nas: igra, gluma, pjesma, ples, puna vreća smijeha, pune noge trka!

I zato, sve koji žele vidjeti kako je Ogulin živio u stara vremena, kad su divovi vladali šumama, zmije se skrivale u njedrima a vile krale konje, sve koji žele čuti cerek Bjesova, pjesmu Domaćih i srdžbu Vode Zlovode, pozivamo da nam se pridruže na mekoj ogulinskoj travi gdje rastu bajke u novom ruhu, i gdje se cvijeće zalijeva smijehom!

Ulaz na sve predstave i koncerte je besplatan. Košta vas samo malo dobre vibre i dječje mašte, pogotovo ako ste jedan od onih koji u njedrima još skriva razigranog klinca koji hrabrog srca traži put do dvora Svarožića ili još katkad u cvrkutu ptica čuje glas mudrog Stribora. Pustite tog klinca na slobodu, a svog uhvatite za ruku i odvedite ravno u staru jezgru Legengrada. Mi vas već čekamo!