Domaći na rudarski način

Još jedan sunčani vikend provodimo onako kako najviše volimo: pametno, zabavno i na otvorenom!

A sve koji vole to isto, po mogućnosti začinjeno zgodnim izletom, pozivamo da nam se ove nedjelje, 2.7., pridruže na travi jer počinju još jedni Dani rudarske greblice! Uvijek živopisne i tajanstvene Rude kraj Samobora i ove nam godine pripremaju pregršt čudnih legendi, intrigantnih priča, neobičnih bića i ostalih tajni lokalnih rudnika. I opet nas goste mekim, mirisnim i vrućim greblicama!

Podsjećamo, Dani rudarske greblice su tradicionalna manifestacija na suvremen način, posvećena legendama samoborskog kraja i Rudama kakve su nekad bile. Tate su tad bili vješti rudari koje su mame krijepile ukusnim kolačima, a i djeca su ih obožavala prizalogajiti dok bi na pašnjacima čuvali krave, konje, ovce i ostale životinje. Bila su to vremena u kojima se pričalo da u rudnicima žive i neobični Bergmani: čudna bića koja svašta znaju, a osobito čuvati tajnu o zakopanom blagu. Prekrasnim rudarskim pričama i legendama posvećena je i Dječja rudarska greblica, poseban dio manifestacije koji rudarsku tradiciju predstavlja onako kako malci vole: napeto, zabavno i neobično!

Takav super zanimljivi vikend ne može proći bez nas! I zato već sad pjevušimo rudarske pjesme, a od 15 do 17 sati nastupamo pred samim rudnikom. Pričamo slavnu Šumu Striborovu na svoj način, u kreativnoj radionici izrađujemo Domaće i istražujemo sve misterije samoborskih šuma. Pridružite nam se u ludo zabavnoj potrazi za Bergmanima i pomozite nam iskopati tajno blago! Sve dijelimo šakom i kapom, a osobito smijeh i super provod!