NOVO U ATELJEU NA BR.1: RADIONICA IZRADE SLIKOVNICA!

Pažnja! Pažnja! Atelje na br. 1 kreće s novom radionicom za odrasle – radionicom izrade slikovnica. Smišljale smo što bi bilo fora, novo i drugačije, a da je i dalje u našem kreativnom, umjetničkom i slobodnom duhu… Nakon radionica crtanja, slikanja, ilustracije i drugih – uvodimo i slikovnicu!

Zašto? Hm… recimo da je to kombinacija svega toga u jednom, plus pisanje! Slikovnica kao medij savršeno sjedinjuje riječ i sliku i idealna je platforma za lijepe, snažne i šarene po(r)uke. Zato pozivamo sve koji u sebi čuvaju neku još neispričanu priču s kojom bi spojili neke još nenacrtane crteže i, baš poput nas – obožavaju slikovnice! I tko kaže da su slikovnice rezervirane samo za klince? Mi definitivno ne! Svejedno izrađujete li slikovnicu za djecu ili slikovnicu za odrasle, na ovoj radionici prolazimo sve korake na putu da postanete ponosni autor i ilustrator jedne od njih.

Na našim zabavnim druženjima bavimo se pričom, ilustracijom i uvezom slikovnice.

Počinjemo s tekstom, smišljamo ideje, tražimo inspiraciju za originalne i zanimljive likove i zaplete. Vježbamo kako zbrku ideja i emocija koje godinama čuče u glavi napokon prenijeti na papir, a da to ima smisla i drugima. A što od nas čini pisca? Pisanje! Zato pišemo, pišemo, pišemo – i još malo pišemo! Vježba nas čini majstorima, što ćemo potvrditi i kroz brojne praktične vježbe.

Osmišljavamo kompoziciju slikovnice, biramo ciljanu publiku, najbolji papir i upoznajemo principe ručnog uveza. Odlučujemo koja tehnika najbolje odgovara našoj priči – vodene boje/kolaž/flomaster/tuš/akril/drvene bojice/pastele – i bacamo se na posao (i pritom uživamo u svakom trenutku!).

Na završnom satu s grafičkim dizajnerom radimo i konačni uvez te kući odlazimo s našom vlastitom autorskom slikovnicom pod rukom! Ali prije završnog sata bit će tu još puno opuštenih, poticajnih i kreativnih popodneva. Čekamo vas!

Radionica u trajanju od 2 mjeseca održavat će se četvrtkom od 17 do 19h. Mjesto održavanja je Atelje na br. 1, Ulica Republike Austrije 1, 1. kat, a prvi sat počinje 21.2.2019.

Cijena:

880 kn/2 mjeseca/20h

*Svi materijali osigurani!

Prijave na mail: ateljenabr.1@gmail.com.