NEŠTO NOVO! NEŠTO SUPER! FILMSKE TRIBINE ZA ODRASLE!

Kao i svake godine na početku sezone donosimo vam nešto sasvim novo! Znamo, već smo vas navikli hehe :)

Već je općepoznato da smo eksperti za dječju zabavu i događanja, a sada vam želimo pokazati onu našu “odraslu” stranu. Da, da, konačno! Nakon svakodnevnih upita roditelja: ” A imate nešto za nas velike?” Imamo! :)

Kako Književni klub Laboratorija zabave već ima neki svoj samostalni život, koji je ujedno dobio svoj nastavak na Književnim večerima Ljeta na Zrinjevcu, tako samo odlučile osamostaliti i naše Filmske večeri za odrasle. Našu strast prema dobrim i neobičnim filmovima te neizostavnu diskusiju vezanu za iste jedostavno moramo podijeliti s vama.

Ovu sezonu zajedničkog druženja u našem vrtu uz kokice, piće (za odrasle ;)) i dobar film otvaramo ciklusom filmova s neobičnim obratima. Nije pritom riječ samo o dramskim obratima, jer filmovi koje ćemo gledati imaju svoje mjesto u popularnoj kulturi i zanima nas kako su oni postigli obrat unutar same filmske umjetnosti, unutar kulture općenito. Na kraju, želimo da iskustvo gledanja ovih filmova pod vedrim nebom u našem vrtu, u dobrom društvu uz spomenute kokice i piće, zajedno sa zajedničkom diskusijom o filmu nakon projekcije, doprinese obratu u vama kao gledateljima, načinu na koji doživljavate film i načinu na koji film utječe na vas.

 

Ako vam je film poznat, ovo gledanje je prilika za novu interpretaciju, a ako ga gledate prvi put, dopustite da vam iznenadni obrat pruži novo filmsko iskustvo!

Ukoliko ste i vi jedan od onih koji jednostavno mora odmah prokomentirati film (a sigurno jeste!), pridružite nam se već u srijedu u 20h na prvom u nizu -Little Miss Suneshine.
Za dobro raspoloženje i moderiranje, pridružit će nam se komparatist i filmolog Hrabren Dobrotić.
KADA? U srijedu, 7.9., s početkom u 20h
KOLIKO? Dobrovoljni prilog
Osigurane kokice, piće i jastuk za izležavanje na travi
OBAVEZNA PRIJAVA NA MAIL: laboratorijzabave@gmail.com

Ostali filmovi koje ćemo gledati:

Rushmore (1999), r. W. Anderson
Lost in Translation (2003), r. S. Coppol
Wristcutters (2006), r. G. Dukić
Once (2007), r. J. Carney
Synecdoche, New York (2008), r. Ch. Kaufman
Soul Kitchen (2009), r. F. Akin
Separation (2011), r. A. Farhadi
Ida (2013), r. P. Pawlikowski
The Lunchbox (2013), r. R. Batra
The Past (2013), r. A. Farhadi
Two Days, One Night (2014), r. braća Dardenne
45 Years (2015), r. A. Haigh
Anomalisa (2015), r. Ch. Kaufman