Markus Luukkonen: svjetski putnik & lovac na priče

Click here for ENGLISH VERSION

Nastavljamo s predstavljanjem naših izvođača koje ćemo ugostiti na 1. međunarodnom storytelling festivalu u Zagrebu!

Nakon što smo već najavili sjajnu sjevernoeuropsku trojku iz 3Troubadours, vrijeme je da vam otkrijemo umjetnike i kreativce koji čine čitavu postavu i njihov fantastični show Mobile Dreams.

Počinjemo s Markusom Luukkonenom: neumornim svjetskim putnikom, vječnim lovcem na dobre priče i vještim hvatačem lokalnih mitova, legendi, narodnih predaja i svega što pronađe na svojim putovanjima. A kad nam sve to prenese na svoj spontan, duhovit i cool način, u nezaboravnom nastupu i odličnoj atmosferi, mi osjećamo kao da smo bili s njim: i čitavo mu vrijeme šetali uz rame!

Markus je rođen u Finskoj, no njegov je dom čitav svijet. U svojim putovanjima nalazi inspiraciju, friške ideje i nova znanja koja usavršava u svoje priče, nastup i daljnje akcije. Kako to izgleda u praksi? Jako kreativno: prikupljene legende, bajke i narodne priče najviše voli kombinirati sa svojim životnim iskustvima, putnim anegdotama i, naravno, autorskim pričama. Rezultat je nastup za pamćenje – i priče za sva vremena.

U svijet je krenuo iz Helsinkija, a jedan je od osnivača finskog društva storytellera (Samova Storytelling). Za njegove se nastupe uvijek traži stolac više, a nastupa po festivalima, klubovima i kazalištima duž čitave Europe. Zbog svega toga, presretni smo i ponosni što ćemo ga vidjeti u Zagrebu –  i brojimo dane do njegovog nastupa!