Mali izviđači u Ljetnom kampu

Ljetni kamp ide dalje!

Nakon odlične zabave proteklih tjedana, vrijeme je za još jednu pustolovnu poslasticu koja slavi druženje na otvorenom, igru u prirodi i zabavu na pametan način: a to je izviđački kamp!

Da, da! Jedva smo ga dočekali organizirati: mnogi od nas se jaaaaako rado sjećaju svojih izviđačkih dana. A baš zbog krasnih uspomena koje nosimo iz njih, odlučili smo održa(va)ti tu vrijednu i zabavnu tradiciju u novim generacijama. Jer, zašto bismo modernim klincima uskratili nešto tako sjajno? I tko kaže da su izviđači prošlost?

Mi nikada! I zato: izviđačka ekspedicija u ljetnom vrtu Laboratorija zabave počinje u ponedjeljak, 9.srpnja, a traje sve do petka, 13. srpnja. U full timeu ( 8.30-17h) iz prve izviđačke ruke odgovaramo na sve slavne izazove snalaženja u prirodi: kako zavezati čvor i kada ga koristiti? Bonus: vezanje tenisica kao ništa manja životna škola. Za sva vremena!

Što (ne) jesti u prirodi? Zašto su neke gljive jednostavno lude, i kako ih uspješno prepoznati? Kako pratiti životinjske tragove, i što ako iz grma izviri medo? Tko je bio gospodin Morse, i kako se sporazumjeti uz njegovu pomoć? Što je kompas, i kako ga izraditi na licu mjesta? Kako sunce zna koliko je sati, i zašto mahovina tako voli sjever? Kako crtati i čitati kartu, zašto su važne signalizacija i orijentacija i zašto su meterološka znanja tako cool?

A što je izviđač bez marame, iskaznice i zajedničke zastave svog kampa? Pa, ne baš pravi izviđač: i zato sve to izrađujemo u kreativnoj radionici, po vlastitoj mjeri i u timskom duhu. Polaganje zakletve ni ludi ne izostavljamo, kucamo na vrata zaboravljenih igračaka: i modernim klincima s ponosom predstavljamo njezino veličanstvo praćku. Kako je uspješno izraditi, a kako koristiti na odgovoran i siguran način?

Sve to, i još mnogo toga, čeka nas u izviđačkom kampu: a uz friška znanja, nova prijateljstva i pametnu zabavu, osigurana je i slasna klopa. Zbog svega toga, s veseljem pozivamo sve male pustolove, ekologe i ljubitelje prirode da nam se pridruže u ljetnom izviđačkom kampu, a prijaviti nam se možete na info@laboratorijzabave.hr. Vidimo se!