Ljudi i životinje na dječji način

Mačka u čizmama, orao u starinskoj haljini, psić u tenisicama, lav u trapericama, modno osvješteni šišmiš i slična neobična, čudna i otkačena ekipa jučer je iz Etnografskog muzeja ponosno odšetala u nove pustolovine. Neki će čuvati kućne biljke, neki krasiti prozore, a neki se trajno uokviriti na kakvom radnom stoliću, regalu ili televizoru: a svi će čuvati slatke uspomene na veselo, neobično i posve drukčije kreativno druženje u kojem se uživalo ove subote.

U još jednoj ugodnoj i dinamičnoj suradnji s uvijek raspoloženom i maštovitom ekipom iz Etnografskog muzeja, organizirali smo pravu kreativnu poslasticu za sve male i velike ljubitelje životinja, umjetnosti i zabavnog druženja u znaku, pogađate, životinja i umjetnosti!

Subotu smo započeli veselom šetnjom po kreativnoj špici Etnografskog muzeja: pogledali smo genijalnu izložbu „O životinjama i ljudima“, upoznali šaroliko društvo Glavatara naše Ane koji su također izloženi u Etnografskom muzeju i sakupili pregršt zgodnih inspiracija i otkačenih ideja za neobičnu, živopisnu i basnovitu radionicu koja je uslijedila. Motiv su bile životinje, a alat kolaž, škarice i ljepilo: sve smo to izrezali, obrubili i povezali super vibrom, veselim druženjem i novim prijateljima!

Spajali smo nespojivo, zezali simetriju i slavili životinje. Pokoja je dobila cipele, zategla hozntregere ili sakrila uši pod šešir, poneke su se grijale zimskim kaputima, hladile ljetnom oblekom ili krasile fora nakitom. Jedna smješnija od druge, druga čudnija od treće, a sve izrađene u prekrasnoj atmosferi i još ljepšem društvu. Svim malim i velikim kreativcima još jednom zahvaljujemo na svakom osmijehu, recki i ideji,  a svim izrađenim životinjama želimo puno znatiželjnih pogleda i novih papirnatih cimera!