Kreativna subota u Etnografskom muzeju

Dragi naši veliki i mali umjetnici,

s veseljem u prstima i s hrpom novih ideja u rukavu javljamo vam da nastavljamo s našim kreativnim radionicama uz opušteno druženje, umjetničku vibru i prijateljsku atmosferu!

Jesen je stvorena za šarene papiriće, raznolike boje, meke i prirodne materijale, vrijedne škarice, pouzdana ljepila i naravno, ideje koje maštu znače. A kad mi kažemo mašta: mislimo na praksu!

Zato vas ove subote, 23.rujna, s početkom u 11 sati pozivamo na kreativnu radionicu u prekrasnom prostoru i uvijek ugodnom, dinamičnom i toplom ambijentu Etnografskog muzeja ( Trg braće Mažuranić 14: odmah nakon đira po placu ili fine kavice u gradu!).

Kreativna radionica inspirirana je genijalnom izložbom „O životinjama i ljudima“: koju ćemo, naravno, zajedno obići i pokupiti nove ideje, svježe inspiracije i vrijedne poruke koje možemo pretočiti u svojih ruku djela. Radionica je i za male, i za velike kreativce: skupa s klincem možete izraditi kakav zgodan suvenir ili neobičan ukras, ili ga pričekati da u društvu svojih novih prijatelja osvoji kakvu stepu, istraži preriju ili ukrasi šumu!

Jer, tema radionice su neobične lutke od kolaža s motivom životinja: savršeno će se uklopiti na vaš zid, prozorsko staklo ili vrtnu ogradu, jer što napraviš: to kući nosiš! A kući nosiš dašak kulture, snagu tradicije i ljepotu suvremene umjetnosti. Jer, lutke od kolaža drevna su kineska tradicija i glavni likovi kultnih kazališta sjena: a životinjska simbolika čuvar je svih starih civilizacija, kultura i mitologija. Mi ih radimo na naš način: a naši polaznici, klijenti i fanovi znaju da je to uvijek neobično, otkačeno i svoje!

Osim papirića, škarica i ljepila, s guštom ćemo vam predstaviti značenje, simboliku i ulogu pojedinih životinja u raznim kulturama, legendama i narodnim pričama. A što se kreativnog dijela tiče: sve je u vašim rukama!

Ako volite kreativne subote, životinje i super društvo, pridružite nam se skupa sa svojim klincima, frendovima ili samo dobrim idejama: čekamo vas! Sav materijal je osiguran, a cijela radionica besplatna: košta vas samo super vibre i zgodne inspiracije!

Još jednom zahvaljujemo svojim prijateljima, suradnicima i partnerima iz Etnografskog muzeja na ustupljenom prostoru i prekrasnoj atmosferi kojom zrači naša suradnja. S veseljem je njegujemo u sve šarenijem, jesenskom tonu!

Prijava je obavezna na: edukacija@emz.hr