Ljeto na Zrinjevcu

Ljeto na Zrinjevcu: priče, priroda i kako putovati na travi

Osmi mjesec je za godišnji, a sedmi za Ljeto na Zrinjevcu!

Najljepši zagrebački park i ovog je ljeta ugostio šarene dekice, slatke klupice, finu klopicu, odličnu glazbu, zanimljive knjige….i naravno, male i velike goste koji su uživali u svemu tome! Odlično smo se proveli u pravom kreativnom druženju, dobroj vibri i napadima smijeha. Uvijek meka i udobna zagrebačka trava pokazala se genijalnom bazom zabave na pametan način: mali su uživali u pričama, crtanju i igri, a veliki u književnom spikama, plesnjacima i koncertima. Mi smo, naravno, uživali u svemu tome!

S malima smo sjeli na travu i putovali po svijetu: na dekici smo letjeli u Afriku, Australiju, Ameriku, Aziju…i vratili se s hrpom afričkih ogrlica, australskim bumeranga, indijanskih perjanica i azijskih figurica. Naravno, sve smo ih sami izradili, a znate naše pravilo: što izradiš, to kući nosiš! Družili smo se s junacima Priča iz davnine i našim Grubzonom, a saznali smo i što se može dogoditi dami koja proguta muhu. Oslikavali smo lica, jeli vještičju bundevu i uživali u zelenilu. More nam nije nimalo falilo: štoviše, bilo je zabavnije nego na plaži!

Dva puta dnevno smo održavali storytelling i kreativne radionice, a nedjelja u paviljonu bila je rezervirana za Obiteljski dan i zajedničko druženje s klincima i roditeljima prije i nakon urnebesnih predstava. Svaki put druga predstava, naravno: znate da klinci ne vole rutinu, a mi je jednostavno ne prihvaćamo!

A kako bi i odrasli dobili svoj dio kreativne poslastice za velike, utorak je bio dan za knjigu: u sklopu književnih večeri na Zrinjevcu ugostili smo Tenu Štivičić, Jagnu Pogačnik i Unu Vizek, tri simpatična, uspješna i uvijek originalna lica naše književne scene. S njima smo razmijenile grickalice, klupice i dojmove o književnosti. Saznale smo što ih motivira na dobru priču ili tekst, što ih inspirira i zove u akciju. Naše gošće su spremno prihvatile svaki izazov i na svako pitanje odgovorile kako samo pravi kreativci znaju: britko, maštovito i originalno! Uživale smo u druženju i pravoj književnoj, ali i životnoj raspravi koju uvijek prate smijeh, razmjena iskustava i kreativni recepti za još bolju književnu ili životnu inspiraciju!