Laboratorij zabave u Bugarskoj

Pitate se što naši voditelji, storytelleri i ostali kreativci rade dok nisu s klincima, ne pripovijedaju priče i ne nose vilinske uši? Pa, radimo svašta nešto, a najviše na sebi. Volimo putovati, upoznavati druge kreativce, učiti nove stvari, tražiti nove inspiracije, pustolovine i ostala pogonska goriva koja pokreću Laboratorij zabave, a nas čine još sretnijima i spretnijima. Znanje, pametna zabava i lov na nove vještine: pratimo ih u stopu, ovaj put sve do Crnog mora!

Ovaj put je čast da ponese kofer, kartu i kompas dobila naša Dalia, koja nam maše s tajanstvenih crnomorskih obala. Kroz program Erasmus + i njegov projekt The Power of Non Formal Education, naša se Dalia zaputila u mističnu Bugarsku i njezin prekrasni gradić Varnu. Osim što je važna morska luka i živopisna svjedokinja burne bugarske povijesti, Varna je među mladima poznata kao suvremeni i mnogima omiljeni sveučilišni centar. I odlična baza za edukaciju, zabavu i nova prijateljstva!

U potrazi za time, pokrenut je Erasmusov međunarodni projekt The Power of Non Formal Education ( NFE). Cilj ovog dinamičnog i  odlično organiziranog programa je usavršiti znanja, vještine i ostale kompetencije mladih stručnjaka. Sve po načelima suvremene, kreativne i interaktivne edukacije koja je luka, gorivo i najbolji prijatelj zabave na pametan način!

A mi? Mi želimo biti još bolji. Pisati još zabavnije priče, dramatizirati još ljepše predstave, osmišljati još veselije igre.  Sve u svemu: još vještije hvatati maštu za rep, a inspiraciju u zamku. Još pametnije zabavljati zabavu i još zabavnije se igrati znanjem.

I zato smo jako uzbuđeni zbog Dalijinog povratka. Bilježnice su već spreme, olovke odavno naoštrene, i jedva čekamo da nas nauči što je naučila na predavanjima, radionicama i druženjima. I kakve je sve intrigantne, mistične i maštovite priče osmislila šećući obalama Crnog mora!