Laboratorij zabave na najvećem okupljanju storytellera u Europi

Ovoga ljeta, osim što smo se zabavljali i učili na našim urnebesnim kampovima te smišljali novosti za jesen, sudjelovali smo  na jednom od najvećih međunarodnih okupljanja storytelleraFEST konferenciji. FEST je skraćenica od Federation of European Storytelling, a riječ je o organizaciji koja je posvećena razvoju pričanja priča u Europi, a čiji smo i mi ponosni članovi.

 

 

FEST tradicionalno, jednom godišnje organizira svoju veliku konferenciju koja okuplja profesionalne storytellere iz Europe, a i šire. Tu su i storytelling treneri, organizatori festivala, stručnjaci za edukacije i mnogi drugi zainteresirani za pričanje priča.

 

 

Konferencija je održana u nekadašnjem samostanu u malom nizozemskom gradiću Kerkradeu koje se nalazi u neposrednoj blizini granice s Belgijom i Njemačkom. Zanimljivo je da u tom mjestašcu postoji ulica kroz koju prolazi granica! Otud i naziv ovogodišnjeg druženja – TRICKY BORDERS (ZEZNUTE GRANICE).

 

Bila je to prilika da ponovno sretnemo prijatelje, kolege storytellere i partnere, ali i da upoznamo nove zanimljive ljude, još se jače umrežimo u pripovjedačkoj vzajednici i nezaboravno podružimo.  Sudjelovale smo na brojnim radionicama, čule hrpu sjajnih priča i upile genijalne nove sadržaje koje jedva čekamo podijeliti s vama.

 

 

Posebno su nas se dojmila nova saznanja o nebrojenim mogućnostima koje nam pruža storytelling. Tako nas je oduševio multisenzorni storyteeling u obrazovanju, a pogotovo korištenje  dodira ili mirisa za prenošenje priča djeci s posebnim potrebama. Glavna poruka bila je da nitko ne smije biti zakinut za priče. Jako zanimljiva bila nam je i upotreba priča za razumijevanje znanosti te upotreba virtualne stvarnosti u storytellingu.

 

Jako nas veseli da se storytelling i njegova magija sve jače i više šire i nalaze svoje mjesto u u brojnim područjima  koja su nam se do sada činila nezamislivima.

 

Uskoro očekujte i naše storytelling novosti!