Kreativni boravak, Dječji art atelje i STE(A)M radionice, u Samoboru: upisi kreću!

Dragi naši Samoborci i ostali prijatelji Samobora,

još jednom vam zahvaljujemo na svakom osmijehu kojim ste ukrasili naše Dane otvorenih vrata i razigrali naša krila za nove zabavne projekte, kreativne ideje i vesela druženja koja vam pripremamo. Bilo nam je super s vama: kao i uvijek! A kao i uvijek, vaša je reakcija (bila) naša inspiracija! Kako? Poslušajte!

Uz sve osmijehe i super vibre, osobito nas je razveselio odličan feedback na STE(A)M radionice: klinci su se iskazali kao pravi mali graditelji koji obožavaju konstruktivno, logično, praktično i fleksibilno. Ideje voze na kotačićima, maštu vežu ljepilom, britki su projektanti, vješti arhitekti i pravi majstori konstruktivne igre i pametne zabave: omiljeno im je pitanje kako nešto funkcionira, a pouzdani odgovor onaj kojeg sami pronađu. A veliki? Veliki su nam pokazali da su uvijek otvoreni za nove ideje, aktivne igre i pametnu zabavu svojih klinaca.

U to ime, naše malo ali odlučno vijeće spremno je odlučilo: STE(A)M radionice (p)ostaju standardna ponuda Laboratorija zabave i stalna baza malih kreativaca, istraživača, znanstvenika i umjetnika! Vrata našeg samoborskog doma, ugodno smještenog u ulici Milana Langa 41, ostaju otvorena za sve klince željne STE(A)M aktivnosti. Na Danima otvorenih vrata napravili smo LED bube, toranj od želea, voćne vreće i školski nakit: i ne pada nam na pamet stati na tome!

A ne stajemo ni na STE(A)M-u: jer, osim kao vješti graditelji, klinci su se iskazali kao maštoviti umjetnici i razigrani tragači za novim znanjima, idejama i vještinama. Njihove smo gušte nastojali obuhvatiti u još dva nova, dinamična i edukativno-zabavna programa koja kreću ove jeseni:

Dječji art atelje: umjetničke duše krase prsti umaljani bojom i ideje u glavi. Za njih otvaramo suvremeni atelje kreativnih rabota: krotimo gips, izazivamo aluminij, na zabavan način prolazimo sve tehnike i pravce u umjetnosti, kiparstvu i slikarstvu. Ukopavamo se u mjesečne projekte od ideje do realizacije, a svaki tjedan upoznajemo lik i djelo kakvog slavnog umjetnika: neke budimo iz groba, a neke častimo čajem! Rezultat: genijalni hand made ukrasi za kuću i vrt, originalni pokloni i opća kultura u maljavom kistu, zametnutoj recki i zdjelici gline!

Kreativni boravak: super opcija za jako zaposlene roditelje i za male ljubitelje znanja, istraživanja i učenja kroz igru: na zabavan i aktivan način ponavljamo gradivo, pišemo zadaće, obrađujemo lektire, vježbamo mozak matematičkim igrama i prirodnim pokusima uz jezive, ljigave i tajanstvene užase znanosti. Učimo kroz igru, igramo se učeći, zabavlja nas pamet, testira nas zabava! Rezultat: strast za istraživanjem, ljubav prema učenju i smijehom napisana zadaća!

Ako je jedan (ili više) ovih programa po mjeri vašeg klinca, čekamo ga u Samoboru! Upise (pro)vodimo u utorak ( 26.9.) i srijedu (27.9.) od 18.30-19.30h na adresi Milana Langa 41. Vidimo se!