Kreativna keramika: nova radionica u Ateljeu na broju 1

Kako se kreativno zabaviti u ove vruće dane, pitali smo se u Ateljeu na broju jedan, a odgovor se oblikovao puput glinene skulpture.

Da, dobro ste pročitali: glina! Prsti je vole jer je fina, svježa i, da: rashlađujuća! U isto vrijeme, grije nam maštu i pali kreativne lampice, a kod mnogih budi i drage uspomene na dječje dane, kad je većina bar jednom pokušala kreirati kakvu zgodnu figuricu i nestrpljivo gledala kako se suši.

Mi smo ostali u tom filmu i zato ga želimo podijeliti s vama!

Radionica gline nova je ponuda u Ateljeu na broju jedan: svi koji guštaju u bezgraničnim mogućnostima njezinog oblikovanja ili se žele okušati u njezinoj smjesi, pozvani su na naše radionice koje održavamo u dobroj, staroj drop in varijanti.

U dobrom društvu, još boljoj atmosferi i pod iskusnim okom naše voditeljice, akademske kiparice Helene Ohnjec.  Helena je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti 2004. u klasi profesora Slavomira Drinkovića. Članica je HDLU-a.

Izlagala više puta na samostalnim i grupnim izložbama, sudjelovala na likovnim kolonijama i keramičkim radionicama. Autorica četiriju javnih skulptura, ilustrirala 2 zbirke pjesama.

 

Istražit ćemo sve tajne keramike i njezinog burnog života u svjetskoj umjetnosti. Na teoretski i praktičan način!

Praktični, naravno, obuhvaća samostalno skiciranje, oblikovanje, dekoraciju i sušenje svoje prve posude, šalice ili tanjura na temu svog omiljenog jela, a rezultira unikatnim hand made posuđem (ili skulpturom) s vašim dizajnerskim potpisom.

Originalni set za kavu, maštoviti čajnik, zdjela za voće, skulptura… glina zaista može sve. Izazovite je onako kako ona voli – kreativno, jedinstveno i posve osobno. Vratit će vam istom mjerom!

Radionice u 6. mjesecu su zamišljene kao ‘drop in’ varijanta u trajanju od 3 sata.

Prvi termin radionica je:

14.06., četvrtak od 18-21h

Sljedeći termini (nakon što se popuni prvi termin) su:

26.06., utorak od 18-21hh

28.06., četvrtak od 18-21h

Cijena – 200 kn po radionici – Uključen sav materijal, alat i pečenje gline.

Radionice se održavajuu Ateljeu na br.1 na adresi Ulica Republike Austrije 1, 1. kat.

Prijave na mail: ateljenabr.1@gmail.com

*Radionica je za 16+