Književna večer s Barbarom Tartagliom Rocom

S proljećem je došlo lijepo vrijeme, a s njime i nova sezona književnih večeri u našem vrtu! Jedva smo dočekali izvući kauče, klupice, jastuke i lampice, ukrastiti vrt žaruljicama i biljkama, počastiti vas klopom i cugom i s guštom otvoriti prvu proljetnu književnu večer!

Proveli smo je s našom gošćom, strastvenom čitateljicom i duhovitom pripovjedačicom Barbarom Tartagliom Rocom, koja nas je osvojila svojim posve maštovitim i kreativnim projektom. Kao zaljubljenica u čitanje, putovanja, svjetsku kulturu i sve te čudne tajne, adute i asove koji se kriju među knjiškim koricama, Barbara je odlučila proputovati svijet knjigom. „Čitanjem oko svijeta“ njezin je osobni trogodišnji projekt u kojem je pročitala 196 knjiga iz 196 svjetskih zemalja ( članice UN-a i tri zemlje po osobnom izboru: Vatikan, Palestina i Kosovo).

Barbara nas je počastila urnebesno duhovitom sagom koja nas je valjala od smijeha i obarala s kauča. Pričala nam je kako je dolazila do knjiga, kako je birala pisce, koje su joj teme bile omiljeno gorivo i kakvo joj je štivo najviše zapinjalo za oči, maštu i nepce. Tajanstvena i razigrana atmosfera našeg vrta bila je šlag na tortu šarmantne, živahne i zabavne večeri u kojoj je svaki lovac na dobro štivo pikirao svoju iduću „žrtvu“ u obliku kakvog dobrog romana, priče ili pjesmarice. Mi smo ih nabrojali barem 196!