Književna večer s Kristianom Novakom

Bilo je zadovoljstvo ugostiti našeg mladog i osebujnog pisca Kristiana Novaka, koji nam je predstavio svoj hit roman Črna mati zemla i svoju zanimljivu i živopisnu biografiju.Ugostile smo ga u našem zelenom vrtu uz opuštenu i veselu atmosferu.

Čas smo se divili, čas smijali, a nekad i umirali od smijeha dok nam je vješto i duhovito, kako to pravi storyteller zna, pričao kako ga je sestra plašila vampirima, a on zauzvrat čitao njezin tajni dnevnik. Pričao nam je o odrastanju u Baden Badenu, Mercedes Benzu kakav je nekad bio te zabavnoj nemogućnosti da pomiri rimsko pravo i Kafku. Saznali smo da je bio dugogodišnji hrvatski reprezentaivac u karateu i još jednom skupa prošli pojase po bojama.

Zadržali smo se na crnom, odnosno Črnoj mati zemli, romanu koji je pobrao hvalospjeve kritike i napravio pravu listu čekanja u knjižnicama. Što ga je inspiriralo na tako moćnu, mračnu i mističnu priču? I ima li veze sa sestrinim vampirima koji su, prema legendi, kucali na njihov prozor i pitali za Kristiana? Odlično smo se zabavili i jedva ga pustili kući. I to tek nakon što nam je obećao da će doći opet!

Čekamo ga komentiramo njegovu novu knjigu “Ciganin, ali najljepši”, a šuška se da slijedi i treći nastavak.