Čitanjem oko svijeta

Barbara Tartaglia Roca nas knjigom vodi na put oko svijeta

Volimo putovanja, obožavamo druženje, zaljubljeni smo u čitanje i uživamo u upoznavanju novih kultura. I zato ćemo na našoj idućoj književnoj večeri ugostiti damu koja je sve to povezala u jednu, ili preciznije: 196 svjetskih avantura!

Barbara Tartaglia Roca se, kao pravi kreativac, sanjar i avanturist, razigrano zaputila u književnu ekspediciju koju je najbolje opisati jednom riječju: wow!

Sama je sebi zadala neobičan projekt i maštovit zadatak: pročitati po jednu knjigu iz svake zemlje svijeta i tako ga proputovati originalnim i neprocjenjivim prijevoznim sredstvom: knjigom! Upoznavanje novih kultura kroz male, intimne rituale i običaje svakog naroda, osebujne i karakterne književne likove, kultne metropole i tajanstvene male gradiće, zaseoke i otoke bili su Barbarino gorivo za trogodišnje putovanje čitanjem po svijetu. Svaka zemlja i svaka kultura tako je postala osebujan, misteriozan i romantičan svijet u malom, a na kraju su se povezale u slikovitu cjelinu punu smijeha, suza, zabave, učenja, tajni, izazova, pitanja i odgovora….svega onoga što tvori svijet, i svega onoga što čini život.

U ponedjeljak, 10.travnja, u 18.30 sati u vrtu Laboratorija zabave ( Trnjanska cesta 3), Barbara će nam opisivati svoja putovanja i naravno, preporučiti svoje omiljene suputnike: knjige koje će nam odati sve tajne neke zemlje i odvesti nas na nezaboravno putovanje kroz svijet i život. Pozivamo sve strastvene čitatelje, kreativce, sanjare, putnike, pustolove i lovce na blago da nam se pridruže na vrtnim kaučima pod vedrim nebom, kako i priliči ovakvom putovanju!

Jer, uz Barbaru na svoje dolaze svi ljubitelji knjige, putovanja i života. Dođite i vi! Ulaz je slobodan, uz obaveznu prijavu na mail: info@laboratorijzabave.hr. Broj mjesta je ograničen.