Kids day@work u IN2 grupi – kad provod pređe granice

Svaka dobra priča ima svoj put – a u ovom slučaju, taj prelazi granice! Na njega smo se zaputili u genijalnom društvu raspoložene i poduzetne ekipe iz IN2 grupe, najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj iza koje stoje ogromne zasluge za unapređenje digitalnih sustava u našem zdravstvenom, pravnom, gospodarskom i ostalim sustavima koji brinu o sigurnosti djece i odraslih u Hrvatskoj, ali i brojnim drugim zemljama u kojima IN2 grupa radi i surađuje. 

 

Priča, a s njom i naše putovanje, počinje ovako! Ekipa iz IN2 grupe je još jednom pokazala super inicijativu poželjevši organizirati svoj Kids Day@work, sve u cilju da „IN2 klinci“ vide gdje (i što) rade njihovi roditelji dok su oni doma, u školi ili vrtiću. Tom prilikom nas angažirali da osmislimo i organiziramo kompletan program za event, a mi se sretno bacili u još jednu dobru priču! 

Osmislili smo zabavan i kreativan tailor made program baziran na vrijednostima i vizijama IN2 grupe koja radi pravi superjunački posao – pa smo ga tako i predstavili djeci! Tema eventa su bili Superjunaci, ali ne Batman, Superman i ostala ekipa već naizgled obični ljudi koji rade pravu stvar za sve – baš kao i ekipa iz IN2. S obzirom da svi znamo koliko djeca vole akciju, uzbuđenje i dinamiku kojima vrvi radni dan svakog superjunaka, odabrali smo program baš u takvom tonu! 

Program smo započeli napetom i interaktivnom storytelling predstavom u vještoj izvedbi naše Dijane koja zna što djeca vole i kako im to pružiti kroz priču punu smijeha i po(r)uka za pamćenje. Upoznali smo otkačenu vješticu Hermiju koja nas je podsjetila na mnoge važne stvari i pritom nas sve dobro nasmijala – što je i „posao“ svake dobre vještice koja drži do sebe i svojih slatkih spački! 

Druženje se nastavilo urnebesnom potragom za blagom te dinamičnim aktivnostima na čak 5 tematskih punktova od kojih je svaki imao svoju priču. STEM punkt, Art punkt, Superjunački punkt i punkt animacije su na zabavan način „zaposlili“ djecu i roditelje da zajedno mozgaju, istražuju i izrađuju sve naše izazove za velike i male. Kad kažemo „zajedno“, to mislimo 100% u praksi – naime, point naših obiteljskih programa su druženje i suradnja djece i odraslih koji se timski hvataju u koštac sa svakom igrom, izazovom i aktivnosti koje naši voditelji postave pred njih. Ta suradnja stvara genijalan provod u kojem ravnopravno sudjeluju i djeca i odrasli. Nema separacije, nema „dječjeg kutka“ – ima „samo“ akcije i zabave za sve! Da se pametna zabava ovjekovječi, pobrinuo se i naš photo booth corner kojem je malo tko odolio, uključujući i naše brojne animatore! 

Dok su se mlađi klinci pametno zabavljali na svoj način, za one starije i tinejdžere smo organizirali nešto puno ozbiljnije – a to je mala radionica sigurnosti na Internetu. No, nemojte misliti da smo im održali predavanje s puno strogih pogleda i podignutih kažiprsta! Radionica je bila interaktivna, opuštena i praktična, pod vodstvom mlade domaće influencerice Duške Stefanov koja je odmah kliknula s teensima i rekla im stvari na „njihovom jeziku“, kako i dolikuje pravoj „spiki“. No, ni tu nije bio kraj. 

 

Pametna zabava nikad ne dolazi praznih ruku, pa tako nije ni naš program! Za djecu i odrasle smo osmislili custom made poklon liniju te zabavu „strpali“ i u naše LabZab boxove u nekoliko modela, a sve u skladu s dobi svakoj pojedinog IN2 djeteta. Što sve sadržava LabZab box? Igru, akciju i pametnu zabavu! Uz brojne zabavne istraživačke aktivnosti za doma i na otvorenom, tu se našao i naš superjunački e-book s precizno duhovitim uputama kako biti superjunak te razvijati svoje supermoći kao što su odgovornost, kreativnost, briga o drugima…dakle, sve vrijednosti koje „žive“ u IN2. I koje rado šaljemo na nove zadatke, pa makar bili udaljeni stotinama km! 

Znamo da za superjunake ne postoje granice, pa smo ih tako i mi rado prešli! Evente smo organizirali u Puli, Varaždinu te na čak 3 lokacije u Zagrebu. U želji da svako dijete u regiji razvija svoje superjunačke moći, naš autorski e – book smo preveli na makedonski i slovenski jezik. A LabZab boxovi? E, oni su se naputovali! Više od 500 LabZab boxova je svoje male superjunake našlo u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Osijeku, Sarajevu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji gdje smo ih poslali za sve IN2 klince i njihove obitelji iz IN2 grupe. Postali smo stalni inventar u pošti, „tete“ nas već odavno znaju po imenima – a mi im zahvaljujemo što su dio priče koja putuje do svakoga doma! 

Pametna zabava je tako obišla regiju i stigla na prag brojnih obitelji kojima želimo nastavak provoda i još više zajedničkih trenutaka s djecom. Zahvaljujemo IN2 grupi koja nam je omogućila da budemo dio još jedne dobre priče duge stotinama km! 

A vi? Jeste li i vi spremni za priču? Ako da, javite nam se! Osmislit ćemo program baš za vašu tvrtku i oboriti s nogu i velike i male – bez obzira na dob, udaljenost i granice. Povežimo se, zabavimo, krenimo u priču – jer svaka dobra priča ima baš svoj put!