Kako najbolje ispuniti dan i srce?

Vrlo lako! Otići u posjet malim, hrabrim bolesnicima, te im ispričati priču i nasmijati ih!

Jučer smo imale tu čast i sreću da svoju predstavu “Zviždostrašni div” (nemoj to reći 3x), izvedemo upravo pred njima.

Kada su nas nazvali iz Crvenog križa da se prodružimo njihovom prekrasnom projektu “Bolnica Bezbolnica“, nismo časile ni časa!

A što je to Bolnica Bezbolnica, pitaš se?

Hrvatski Crveni križ je početkom 2011. godine započeo s provedbom projekta nazvanog “Bolnica Bezbolnica” namijenjenog djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju. Dio je međunarodnog projekta “Smiling Hospital“. Projekt se provodi zahvaljujući donacijama dobrotvornih članova Hrvatskog Crvenog križa koji jednom godišnje doniraju financijska sredstva. U projekt su uključeni volonteri i zaposlenici Crvenog križa koji u suradnji s umjetnicima i zabavljačima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.

U dvije zagrebačke dječje bolnice (Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za dječje bolesti Zagreb) projekt provode volonteri i zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa.

Ovakav kreativan način pomaganja u liječenju pokazao se kao pravi pogodak jer su mali bolesnici i sami u mogućnosti sudjelovati u radionicama kroz pjesmu, ples te likovno izražavanje. Posebno veselje vlada kad im u goste dođe netko od poznatih pjevača, plesača ili sportaša.


Jučerašnji posjet bolnici, još jedan dokaz da mi veliki možemo jako puno toga naučiti od njih malenih.
Mi smo jučer naučile lekciju o hrabrosti.

Želiš i ti naučiti tu lekciju? Odlično! Uključi se i ti u projekt!

Dobro se dobrim vraća…