KAKO IZGLEDA NAŠ NOVI ROĐENDAN/PROJEKT PUT PO HRVATSKOJ

Kako je samo lijepa naša zemlja!
Ukrcamo se u vlak Laboratorija zabave i krećemo prvo u Zagorje. Učimo malo kak se Zagorci spominjaju, beremo grozdje i gacamo ga u kaci, poteramo purana v kotec,a kad se malo poigramo s drvenim igračkama, idemo dalje.

U Zagrebu radimo licitar, pričamo legende i veselimo se što još uvijek kumice prodaju sir i vrhnje na Dolcu. Saznajemo da je Maksimir dobio ime po Maksimilijanu Vrhovcu a šestinski kišobran po Šestinama.
U Slavoniji pjevamo bećarac i plešemo drmeš, pravimo kobasice i učimo prepoznati koji je to dobar čvarak.Čudimo se kakvu to nošnju ima prava snaša na sebi i kako su joj lijepi dukati.Vidimo pravu vučedolsku golubicu – možemo ju čak i popipat!
U Istri tražimo tartufe i radimo fuže, ne možemo vjerovati da je tu najmanji grad na svijetu! Naučili smo otkud je došla sv. Eufemija u Rovinj i kako je slon Sony ( kojeg nažalost više nema) dospio u safari park na Brijune Tamara Obrovac nam pjeva kako je daleko dragi koga voli.

U Lici vidimo pravog ličkog medvjeda, upoznajemo i Ličanina s pravim ličkim brkom. Ne bi oni bili tako zdravi da se ne hrane sarmom i ličkim krumpirom. A kako su nam lijepe Plitvice, nema toga u svijetu.
U Dalmaciji naš čeka Mišo kojem je Dalmacija već u oku i tamo saznajemo kako je izgledala Dioklecijanova palača, slušamo morske orgulje u Zadru, igramo balote i gađamo kao pravi alkari u sridu. Divimo se dubrovačkim zidinama i plešemo linđo dok nam Stijepo udara ritam. Svratimo malo do Korčule pogledat morešku i pojest tradicionalne kolače.
Sve u svemu, prođemo Hrvatsku uzduž i poprijeko i možemo samo zaključiti – Tko ju ne bi volio!?

Galerija slika “Put po Hrvatskoj”