Jutarnji program festivala rezerviran je za domaće pripovjedače: Marijana Mrvoš

Nastavljamo s  predstavljanjem domaćih snaga ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Druga gošća koju vam predstavljamo je Marijana Mrvoš.

Marijana Mrvoš je pripovjedačica koja ne može odoljeti niti jednoj priči i kojoj su sve priče jednako čarobne i svi slušatelji jednako važni, pa tako priča priče i za djecu i za odrasle. Osim pričanja priča, Marijana ih voli i čitati i pisati, a ponekad najviše voli samo slušati kako ih netko drugi priča i uživati. Ako se Marijanu pita, najbolji način za otkrivanje novih priča je na putovanjima, po mogućnosti uz dobru knjigu, viseći u mreži između dva drveta negdje na Baliju.