Izleti za djecu i roditelje – pustolovni vikend u Istri

Svako malo kišni Zagreb prošlog nas je vikenda naveo na more, u potragu za malo (cjelodnevnog) sunca i kojim novim odgovorom na uvijek važno pitanje – gdje su najbolji izleti za djecu i roditelje?

U traganju za time, zaputili smo se u Istru, u želji da je upoznamo u posve novom ruhu – a to je ono dječje i obiteljsko! Naime, u Istri smo već godinama i to svake godine, no do sada smo išli u drukčijem aranžmanu. To je onaj „odrasli“, jer nije bilo Liv – pa ako vam treba kakav info iz prve ruke, npr. što sa sobom navečer u Rovinju, rado ćemo vam šapnuti u inbox! Ove godine nismo tulumarili, jer sve je bilo podređeno Liv i zajedničkom obiteljskom druženju i Istri. No, je li iza nas miran i tih vikend? Nikako! U želji da se zabavimo i upoznamo kid friendly stranu Istre, zaputili smo se u pravi pustolovni vikend kojeg vam predstavljamo u našem novom tekstu. Otkrivamo vam tri super fora mjesta kamo ići s klincima i koliko će to koštati – no kao i uvijek, ajmo ispočetka!

Izleti za djecu i roditelje – Istra

Pri odabiru lokacija za vikend putovanje (petak – nedjelja) vodili smo računa o 3 stvari:

  1. Da je riječ o lokacijama s dječjim sadržajima i klincima zanimljivom tematikom
  2. Da te lokacije nisu fizički prezahtjevne i naporne za klince
  3. I da ih se sve može zaokružiti u samo jednom vikendu, kako bismo u što kraćem vremenu vidjeli što više

S obzirom na to, izbor je pao na tri fora lokacije:

  1. Dino park Funtana

Tko još nije čuo za slavni Dino park? Mi smo ga posjetili prvi put s (i zbog) Liv, upali u happy hour i tri je sata gledali kako odvaljuje od sreće! I naravno, pritom nije bila jedina jer Dino park je prava (atr)akcija za klince. Čekaju vas čopori real size dinosaura, sprave za igre i još mnogo sadržaja za klince svih dobi, uključujući bebe i stariju djecu. A kakve veze s time imaju Jack Sparrow, Indiana Jones i (pre)slani krumpirići, otkrivamo vam u našem idućem tekstu!

Dinopark Funtana – interaktivna zabava za čitavu obitelj

  1. FORAdventure hike Pula i okolica

Klinca za ruku, ruksak na rame – ili obratno, provod je zajamčen! FORAdventure hike je obilazak Istre kakvog nećete naći u turističkim rutama. Na put vas vodi pustolovna lokalka koja je (od)rasla na prirodnim i tajanstvenim lokacijama oko grada Pule koje će vam odati u šetnji na otvorenom te uz genijalno fine domaće specijalitete (koje, naravno, nosi u svom ruksaku). I dok vi uživate u svježem morskom zraku i odmarate nepce uz okuse Istre, klinac će istražiti netaknutu prirodu i sve tajne tvrđave koje ona skriva! A ima ih,ima….samo ih još ne znate!

Obiteljska subota u Istri – Istarska farma i FORAdventure hike

  1. Srednjovjekovni park Sanc.Michael / Medieval Theme Park Sanc. Michael kraj Svetvinčenta

Vaš klinac voli vitezove, konje, katapulte? Vodite ih tamo gdje ih je napretak, a svaki od njih nudi novu pustolovinu! Srednjovjekovni park Sanc.Michael je savršeno mjesto za avanturu u prirodi i zabavan spoj povijesti i igre. Uz puno dobre akcije ispod vedrog neba!

Srednjovjekovni park Sanc. Michael – zabava na otvorenom za klince svih dobi

Sve tri lokacije su nas oduševile i na svaku od njih se obavezno vraćamo – a kako nam je bilo na svakoj od njih te što vam preporučujemo pred odlazak tamo, spremno vam otkrivamo vam u sljedećih par tekstova. Zato, pratite i dalje naše objave – pripremamo vam pravi istarski road trip i temeljiti odgovor na pitanje gdje su najbolji izleti za djecu i roditelje u Istri!