Ideje za izlet – Hlevci za klince, parove i solere

Nastavljamo s rubrikom redovnih recenzija!

U potrazi za odgovorom na vječno pitanje gdje se kriju najbolje ideje za izlet, ali i duži boravak s klincima il’ bez njih, početak nas je ljeta (opet) odveo u šumu – po drugi put u Hlevce u Primorsko – goranskoj!

No kao i uvijek, ajmo ispočetka!

Ideje za izlet – Pine Lodge Hlevci, mjesto za vratiti se

Naša priča s Hlevcima počinje u zimu, točnije u siječnju 2021., kad sam, zajedno s frendicom i njezinom obitelji, tražila idealno mjesto za pravu zimsku bajku. Znate ono: čisti snijeg do koljena, sanjke i kamini, pravo old school zimovanje iz doba naših baka! Takve su mi se slike vrtile u glavi dok sam tražila ideje za izlet i točno takvu sam zimu željela sam priuštiti Liv, a frendica Barbara svojoj maloj Mini. Po fotkama i instinktu (da ne kažem, šestom čulu) izbor je pao na Pine Lodge Hlevci, filmsku vintage kuću na samom rubu šume u kojoj prst pred nosom ne vidiš od snijega. Onog čistog, mekanog, bez jedne kapi bljuzge!

Zima u Pine Lodge Hlevci bacila me s nogu (u isti onaj snijeg, naravno). Moja Liv se napadala još više nego ja, jer tad još nije bila sigurna na nogama. Naime, tek je počinjala samostalno hodati, pa se pritom hrabro držala za sanjke – i probijala kroz snijeg kao mali Eskim. Trebali ste vidjeti tu ozarenu facu i kvalitetno spavanje nakon svake „runde“, a jednako je dobro bilo nama velikima – Hlevci su nas genijalno vratili u djetinjstvo, u doba gruda, snjegovića i ispletenih čarapa. Već tada sam odlučila da ćemo se vratiti – no ovaj put na ljeto, kad priroda procvate i Liv nam bude veća!

Rečeno – učinjeno! Postava za Hlevce ovaj put smo bili: frendica Tanja, Livin vršnjak Alek, sama Liv, ja i da gušt bude veći, naša dva psa. A kako nam je bilo, otkrivam u nastavku!

Pine Logde Hlevci – Ljepotica na osami

Vintage kuća u kojoj smo (opet) boravili službeno se zove Pine Lodge Hlevci, a neslužbeno je zovu Ljepotica na osami. I to s jako dobrim i realnim razlogom! Kuća se nalazi na samom rubu šume i sa svih je strana svijeta okružena prirodom. Posljednja je kuća u ulici i oko nje nema drugih vikendica / kuća, osim jednog susjeda kojeg pak ne vidiš od gustoće drveća. Taktički genijalno mjesto – tako blizu svega, a oko tebe nikoga! No ne zamišljate neku scary kolibicu ili pak hotel iz kultnog Isijavanja! Dočekat će vas prekrasna, moderna kuća na 3 etaže, šarmantno uređena u vintage stilu no u isto vrijeme opskrbljena od poda pa do stropa.

 

Kuhinja i blagavaonica nalaze se u prizemlju. Iz njih se izlazi u dvorište na stranu gdje je šuma – znači, doslovno iz kuhinje izlaziš u šumu! Vani je velika nadstrešnica pod kojom se može jesti, čitati, igrati se, chillati…svaka dob svog veselja ima! Tu su i veliki stol, roštilj i još jednom kažem, šuma, sa svim svojim mirisima, bojama i panoramom! Za klince zov u akciju, za odrasle chill zen – zbilja jackpot place za svaku generaciju bez obzira na to što traže od odmora (ili umora, kad je riječ o klincima).

Na prvom katu je dnevna soba, čiji kauč lako postaje i krevet. Tu su televizor i seoski kamin, gradsko brzi Internet i pazite sad, Netflix! Iznad svega nalazi se sobica u potkrovlju koja je baš ono što čovjek želi od potkrovlja – mirna i šarmantna, stvorena za spavanje! Gore se nalazi i seoski balkončić s kojeg ujutro udišeš svježi šumski zrak i uživaš u kavi s pogledom na…znate već! Šuma je predivna u svako doba godine, a jutra usred nje zaista su posebna. Jedan od onih osjećaja koje si želite dati i zbog kojeg se stalno vraćate po još!

Kuća je uređena posebno šarmantno, u pravom „the“ spoju modernog i rustikalnog. Vlasnica je osobito pazila detalje, koji doslovce izbijaju u oči na diskretan i nježan, no upečatljiv način. Jednostavno, žena ima ukusa i kućom se to osjeća! U isto se vrijeme osjećate ko’ doma, doslovce vam dođe da legnete na pod, no s druge vam je strane žao išta dirati kako ne bi narušili taj šarmantan sklad (valjda zato i jesmo legli na pod). No šalu na stranu, kuća je fantastična. U njoj će vas dočekati aparat za kavu (!!!), ulja, začini svih vrsta te već spremno nacijepana drva za kamin (iskreno, taj dio me malko brinuo jer sam bila uvjerena da mi slijedi sjekira s kojom, iako dijete odraslo na selu, nikad nisam bila na nekom bliskom „ti“. Odnosno, bila bih vjerojatno da mi se dopuštalo. Znate ono: ne diraj vreli čajnik, štekere ni sjekiru!).

Što sa sobom (i drugima) u Hlevcima?

Što god vam je potrebno da napuni baterije ili ih isprazni klincima pred spavanje! Cesta koja vodi do same kuće je asfaltirana, no potpuno mirna i zabačena u prirodu. Klince možete pustiti na tricikl, bicikl, romobil, role ili „samo“ na gole noge bez bojazni da će izletjeti automobil. Veća je šansa da izleti jelen, no ovaj put nismo bili takve sreće! Osim same ceste stvorene za vožnju, tu je i kompletna oprema za badminton, razne društvene igre i gadgeti za klince, vlasnici su zbilja mislili na sve. Nakon takvog dana provedenog u akciji te na svježem zraku koji je okružuje, Liv i Alek su spavali kao male bebe (i to one filmske, koje se ne bude iz sna). Znate koliko je bilo sati kad smo Tanja i ja imale vremena za odraslu kavu bez dječje graje – odat ću vam, bilo je odavno prošlo vrijeme buđenja!

Slatka, slana i pokoje gorko iznenađenje

Vikend ne bi bio vikend da nema iznenađenja, a nas su dočekala ona prava domaća! Slatka i slana, pokoje i gorko – u obliku prefinih domaćih specijaliteta koje vlasnici ostavljaju kao poklon gostima. U zimu je to bio planinski čaj, a sad u lipnju prefini sezonski džem. Taman da se posve i do kraja stopiš s prirodom i svim onim mirisima koji te okružuju! Osim što će vas iznenaditi ukusnim (doslovno – ukusnim) poklonom, simpa će vas vlasnica „pustiti na miru“. No uvijek biti tu ako je nazovete i zatrebate nešto što još niste našli!

 

Psi su dobrodošli

Odlična vijest i za vlasnike pasa! Psi su dobrodošli i uvijek dragi gosti. No, kao što uvijek kažem kad su u pitanju šumske lokacije: pripazite na one s malo življim njuhom, jer bi lako mogli nestati s vidika!

Sve u svemu…

Odlično! Iako sam konkretno tražila ideje za izlet s djecom, Hlevci bez sumnje spadaju u kategoriju „ideje za izlet za sve“. Za klince, za ljubimce, za parove i solere, sve željne prirode, akcije i/ili zena. Možete uživati u knjigama i miru ili se zabavljati uz glazbu i roštilj (ponavljam još jednom, zaboravite susjede). Ovisno po što i zbog čega dolazite, vaš boravak može biti sve što god poželite. Romantičan, akcijski, opuštajući, u dječjem, životinjskom ili „sam svoj“ društvu. Zbog odličnog WIFI-ja možete i raditi, provjeriti mailove ili dnevne vijesti. Ili se jednostavno ugasiti iz svega i biti što god želite i treba vam za odmor!

Još neke info o Hlevcima i okolici

  • Hlevci su od Rijeke udaljeni samo 39 km, a od Opatije 49 km. Dakle, ako vam zafali more ili grad, oni vam se nalaze na dohvatu kotača!
  • još jednom ponavljam, Internet je brz. Zaboravite lutanja u potrazi za signalom!
  • i šećer na kraju: vodite li klince, pazite (im) na odjeću. Liv je naime imala bubamarski ruksak od kojeg se ne odvaja već dobrih par tjedana. S njime na leđima, toliko bi se stapala s onim šumskim okolišem da ju je katkad bilo teško locirati u travi: što bi bilo zabavno tek nakon pronalaska!
  • u Pine Logde Hlevci se definitivno vraćamo i na jesen, jer ih želimo doživjeti i svako doba godine. Po našem, spadaju u najbolje ideje za izlet i odličan provod za sve generacije!

**Samo za vas, domaćini Ljepotice na osami, daju 10% popusta na sve rezervacije koji se jave s kodom “LabZabHlevci”.

Javiti im se možete na njihov instagram profil: Pine Lodge Hlevci

ili na njihov broj telefona: 095 398 3383