Izlet kroz povijest

Kako su bjelovarski klinci prošetali kroz povijest

Pustolovno putovanje, osvajanje vremeplova i doručak na travi: san snova svakog klinca. A da bi ga ostvario, potrebna mu je velika mašta, dašak hrabrosti i mala, ali uvijek spremna pomoć odraslih. I jedan udobni, raspjevani autobus!

Naš proljetni vrt danas je ugostio prave avanturiste, istraživače i lovce na blago. Kao pravi domaćini i braća po guštu, smjestili smo ih na naše udobne i šarene dekice koje su, poput nas, uvijek spremne za dobru priču. A priča naših gostiju toliko je genijalna da je želimo učiniti legendom svih malih putnika, pustolova i sanjara.

Počinje u razigranom Bjelovaru, živopisnom gradu  mističnih utvrda i prekrasne prirode, u kojem se smjestio veseli i kreativni Dječji vrtić Ciciban. Na inicijativu jedne maštovite mame, koja je pritom i profesorica povijesti, mala i velika ekipa iz Cicibana odlučila je prošetati maaaaaalo dalje od dobro utabanih staza i istražiti tko je zamotao mumije, kako su izgledali neandertalci i koga se sve moglo susresti na ulicama antičke Grčke, drevnog Egipta, slavnog Rimskog carstva ili sablasnog srednjeg vijeka.

„Šetnja kroz povijest“ je naziv edukativnog programa, a ujedno i zabavne pustolovine koja je male i velike Cicibane odvela u Zagreb. Za avanturu uvijek spremni Čazmatrans se pobrinuo da njegov autobus postane pravi argonautski brod, a putovanje praćeno dobrim vjetrom u leđa malih kreativaca. Prvo su se iskrcali u Arheološkom muzeju da provjere spava li mumija čvrstim snom i čime su to davni ljudi jeli, trgovali ili krasili domove.

Nakon toga su posjetili Laboratorij zabave s jasnom i glasnom misijom: osvajanje našeg vremeplova! Takvu odvažnu i maštovitu posadu bilo nam je čast povesti u ekspediciju. Od ledenog doba pa sve do Mjeseca nismo se prestajali smijati, družiti i diviti genijalnoj inicijativi i odličnoj organizaciji Cicibanove ekipe koja će svoje doživljaje opisati u predstavi koju pripremaju na kraju projketa. Cicibane smo počastili doručkom i valjanjem na travi, uz koje smo razmijenili male tajne velikih putnika i pokoju dobru čuvanu kartu za blago.

Rastali smo se kao pravi istraživači: veselo, srdačno i već spremno za nove avanture! Našim razigranim gostima i svim ostalim vrtićima želimo još puno ovakvih inicijativa, ideja i punih džepova mašte. Jer, ovo je ono što mi zovemo učenjem kroz igru i zabavom na pametan način!