Idemo na izložbu!

Maša vodi naše radionice crtanja, a sad vas pozivamo na njezinu izložbu!

Dok ne vodi našu zabavnu i energičnu radionicu crtanja, naša Maša nas osvaja i svojim izložbama! U utorak, 4. travnja, u 19 sati u Galeriji VN ( Ilica 163a), Maša  vas poziva da joj se pridružite na jednoj posve drukčijoj izložbi. Originalnoj, maštovitoj i neobičnoj, posve u stilu Mašine olovke i našeg ukusa!

Mašina su inspiracija ovog puta oštećene, urušene i prazne kulturne institucije, te eksplozivna energija ( i neiskorištena)  koja pršti iz njih i iz same kulture. Zašto nam kulturne institucije zjape prazne, zašto gradimo impozantne zgrade ako ne možemo u punom smislu te riječi podržati mlade umjetnike i kako danas doživljavamo kulturu, pitaju nas Mašini crteži, a odgovor se skriva u svakom preciznom, razigranom i prkosnom potezu mladih umjetnika. Jer, ono što mi mislimo, to Maša nacrta: i tako funkcionira komunikacija kreativnog.

„Ovdje, čini se, nema nikoga“, naslov je Mašine izložbe, no u njezinim će se crtežima naći svatko tko vidi umjetnost kao snažnu kritiku, poziv na akciju i kreativnu borbu protiv letargije, stagnacije i rezignacije. Premda se na samu frazu „odnos prema kulturi i umjetnicima“ mnogi hvataju za glavu i padaju u depresiju, iz Mašinih crteža pršti životnost, igra i jasan, britak stav koji svim kreativcima, umjetnicima i sanjarima pruža ruku u zajedničkoj inicijativi za jačanje kulturne i umjetničke produkcije na državnoj i osobnoj razini. A naravno, mi smo tu da je s guštom prihvatimo!

Za naše prijatelje koji to ne znaju, Maša je završila studij umjetnosti na Umjetničkom sveučilišti Lincoln u Engleskoj, a izlagala je na brojnim skupnim izložbama u Engleskoj i Hrvatskoj. Od 2013. godine živi i stvara u Zagrebu, a kad nas ne oduševljava svojim radovima, otrkiva nam svoje tajne kroz vođenje naših radionica crtanja. U utorak svi mogu vidjeti kako to izgleda iz njezinog pera. I kakva se moć krije u njegovoj destrukciji!