Gradska šetnja na samoborski način

Dragi naši Samoborci i svi prijatelji Samobora,

s veseljem vas pozivamo na zabavnu, edukativnu i posve drukčiju jesensku šetnju kroz naš grad koja će se odviti u nedjelju 8. listopada s početkom u 16h, mjesto polaska – Trg Matice hrvatske.

Na naš laboratorijski način i u ugodnom društvu naših voditelja te malih i velikih samoborskih istraživača, otkrivamo grad u dječjem stilu, a on je uvijek kreativan, pustolovan i pun zabavnih iznenađenja! Gradske tajne, urbane legende, smiješne anegdote, zgode i nezgode starih Samoboraca, puteve drevnih Hajda, misteriji prekrasnih dvoraca, živahne parkovske promenade i slasne staze povijesti kremšnita naše su karte, putokazi i smjernice – pametne zabave neće nedostajati, a vjetar u kosi neće izostati!

Šetnja je potpuno besplatna, a na nju su pozvani svi mali i veliki zaljubljenici u Samobor, svježi zrak i druženje na otvorenom. Prijave i najave nisu potrebne: jednostavno, sve što vam treba je dobra volja, super vibra i udobne cipele.

Prošetat ćemo se i do sunčanog sata, gdje na licu mjesta saznajemo kako je starim ljudima palo na um na takav način mjeriti vrijeme i, naravno, kako im je uspijevalo. U duhu starih astronoma, svatko na licu mjesta može izraditi svoj vlastiti sunčani sat koji će nam reći kad je vrijeme za tajne dvorca Wiesner Livadić, a kad za finu kremšnitu.

Zatim krećemo u grad: ekspedicija traje sat vremena, a obuhvaća šetnju od sunčanog sata do glavnog trga ( i sve fore starih sajmova, putujućih skupina, mrkih vitezova i elegantnih dama, koji su nekad ondje brusili pete), posjet gradskom muzeju (i svim njegovim neobičnim uspomenama) i ostalim kultnim samoborskim lokacijama strašnih tajni, čudne povijesti i pametne zabave kakva je nekad bila. Šetnja završava kod muzeja u parku dvorca Wiesner Livadić s pogledom na stari grad i nove generacije koje ga s ponosom nasljeđuju!

Volite li aktivne vikende, neobične priče, zabavnu povijest i odlično društvo, pridružite se našoj ekspediciji i provedite razigrano popodne na otvorenom! Vidimo se!

A da stvar bude bolja, pazite sad, ekipa koja organizira ovu genijalnu šetnju časti nas posebnim slatkačem u Medenku. :D Jedva čekamo!

Gradska šetnja na samoborski način dio je Dječjeg tjedna, koji organiziraju Grad Samobor, Turistička zajednica i Gradska knjižnica Samobor.