GIOVANNA CONFORTO: TALIJANSKA POVIJEST NA STORYTELLING NAČIN

ENGLISH VERSION

Mic po mic otkrivamo vam glavne adute drugog međunarodnog storytelling festivala, svjetski poznate izvođače koji će svojim pričama zasigurno osvojiti i mnoga zagrebačka srca. Kao da vam već nismo dali dovoljno razloga da rezervirate svoja mjesta na 2. STORYing-u, nastavljamo vas dalje „bombardirati“ odličnim vijestima, fenomenalnim izvođačima i genijalnim pričama!

Jedan od razloga zašto se moramo vidjeti i ovog svibnja je Giovanna Conforto. Talijanska pripovjedačica svjetskoga glasa školovala se u Italiji, Kanadi i Engleskoj i sudjelovala je na bezbrojnim svjetskim festivalima. Kada priča priče, čini to na čak 3 jezika; talijanskom, engleskom i francuskom! Umjetnička je direktorica Italian Storytelling Centra, a svoje umijeće pričanja priča dijeli sa studentima na International School of Storytelling Emerson i Sveučilištu u Rimu.

Kroz Giovannin osebujni storytelling duh u život dolaze priče iz bogate talijanske kulture i umjetnosti. Junaci njenih priča velika su imena talijanske povijesti, a glavni će ove godine biti jedan od najvećih – Leonardo da Vinci! Povod je obilježavanje 500 godina od njegove smrti, a mi jedva čekamo čuti nešto što se o njemu ne može pročitati u knjigama.

Kada ju pitate u čemu je magija storytelling-a, reći će u mostu kojim spaja pripovjedača i slušatelja. A to je upravo ono što njene priče čine. Slušatelja spajaju s pričom, pretvaraju ih u jedno, i nesebično s publikom dijele svaki svoj detalj, svaki svoj motiv i svaku svoju poruku.

Sretni smo i ponosni što će i Zagreb upoznati ovu umjetnicu o kojoj priča čitava Europa. S veseljem odbrojavamo do svibnja!