Falkensteiner Diadora, Petrčane – gdje svaka beba ima svoj VIP status

Prošli smo vikend pobjegli na more!

Destinacija su bile sunčane Petrčane i tamo smješteni family hotel Falkensteiner, koji vrlo visoko kotira kad u google ukucate „hoteli za djecu“. I ima zašto – u ta nas je 3 dana sve oborio s nogu, uključujući i Liv koja je nedavno prohodala.

A sad malo detaljnije o svemu!

Hoteli za djecu Falkensteiner

Često bih, i puno prije nego što smo posjetili Falkensteiner, guglala baš to – „hoteli za djecu“ – u potrazi za informacijama o smještaju koje su, znate i same, bitne svakoj mami. „Hoteli za djecu“, da, no što to zapravo znači (ili može značiti)? Radi li se o jednom igralištu u blizini hotela ili sveobuhvatnom angažmanu u obliku animacijskog tima i kreativnih, sportskih ili drugih programa? Također, kad navedu „za djecu“, misle li na samo starije klince koji se već mogu zabaviti sami, odnosno u društvu svojih vršnjaka, ili i na male bebe koje su još uvijek u tome vezane za nas? U velikom broju mojih istraživanja ispostavilo se da je riječ o ovom prvom – a ja sam, kao mama jedne bebačice, trebala baš drugo!

Baš zato, oduševilo me što hotel Falkensteiner ima sve – i program za starije klince, i program za bebe. Štoviše, bebe u hotelu imaju VIP status – jako simpatična i veoma doslovna formulacija za sve ono što nas je ondje očekivalo. Pa, krenimo po redu!

Zaboravite kolica

I to mislimo doslovno! Family hotel Falkensteiner obiteljima s bebama omogućuje korištenje svojih kolica. Dakle, otpočetka računajte na višak mjesta u gepeku i slobodno ponesite još koji puni kofer.  Praktično, cool i totalno kid friendly – ne samo za klince, već i za nas odrasle!

Dječje sobe

Prije svega, same sobe – ugodne, prostrane i lijepo namještene! Unutar svake sobe, nalazi se posebno ograđena dječja soba u kojoj stariji klinci mogu pronaći (nekad tako željenu) privatnost, a mlađi i bebe je iskoristiti kao super igraonicu i svoj kreativni kutak. Kod Liv to znači oboje!

Kid friendly kupaonice

Kako kupaonica može biti kid friendly, pitate se? Pa tako da ima posebni dječji stolić na kojeg klinac može stati da opere ruke / zube, počešlja se i pogleda! Jako zgodan detalj koji zapravo nije detalj – već dokaz da se hotel strateški pobrinuo za sve kako bi klincima u njemu bilo što ugodnije. I naravno, praktičnije! Jer, nije baš fora kad se ne možeš počešljati, a onda sam pogledati što si napravio, zar ne? Eto, o tome vam govorim! Velika stvar za naše „male ljude“!

Bazeni i škola plivanja za bebe

Evo nas i kod drugih voda! Na bazenima (i u bazenima) smo posebno uživali. Prije nego što smo uopće došli do njih, oduševilo nas je što je, uz nas dvoje odraslih, i Liv dobila svoj mali, slatki bademantil od nježnog i kvalitetnog mekog materijala. Tako full opremljeni stigli smo na bazen(e). Naime, family hotel Falkensteiner ima više vanjskih i unutarnjih bazena od kojih su neki potpuno i sigurno prilagođeni za bebe. Uključuju predivno uređeni, zabavni aqua park sa simpatičnim vodoskokićima u obliku životinja, male i velike tobogane te maštovite „stijene“ u stilu Ledenoga doba. Liv se jako svidio jedan morski lav i jedva smo je uspjeli odvojiti od njega!

Uz tematski park i zabavu na vodi, hotel organizira i specijalnu školu plivanja za bebe. Ovaj put smo prošli bez nje, no velika nam je buba ostala u uhu – jer, u svakom slučaju, ideja je odlična a ambijent savršen za učenje kroz igru! Jer, tko ne bi proplivao uz sve one morske životinje oko sebe? Liv bi nam se sigurno pretvorila u ribu!

Parkić za bebe

Unutar hotelskog kompleksa nalazi se veliki park s posebnim dijelovima za starije klince i s posebnim dijelom za bebe, što nas je oduševilo! Naime, naša Liv (kao i većina beba) jako voli parkove i sprave, no problem je u tome što je za mnoge od njih još uvijek premalena, pa ih zato ne može samostalno koristiti. I to se promijenilo u Falkensteineru! U dijelu parka namijenjenom za bebe smještene su sprave koje su baš prilagođene bebama koje su nedavno prohodale. To je za Liv značilo da se sama i bez naše pomoći mogla popeti na njih – ne mogu vam opisati to oduševljenje! Kao ni dramu kad je trebala sići nakon što je došlo vrijeme ručka…

Falky land igraonica

Kad se nije brčkala u bazenu, penjala po spravama ili klopala palačinke s kojima ćemo vas upoznati malo kasnije, Liv je studiozno proučavala čari Falky Landa. Riječ je o velikim, zabavnim i nadasve sigurnim igraonicama koje se nalaze unutar hotelskog kompleksa. Vi odrasli ih možete koristiti na dva načina – prvi je da budete unutra s klincima, a drugi da ih mirne duše prepustite iskusnom i raspoloženom animacijskom timu koji će ih zabavljati dok se vi opuštate na nešto odrasliji (i mirniji) način. Osim animatora i njihovih aktivnosti, klincima su na raspolaganju loptice, tobogani, već opjevane sprave te slične igre i igračke za starije i bebe. Za svakoga ponešto – a za svakog sve!

Eco friendly

Jako mi se svidjelo što family hotel Falkensteiner jako drži do svoje eko politike. Većinom su izbacili korištenje plastike. Klinci piju sok iz biorazgradivih slamki, a sve boce koje dobivate odreda su staklene. Bademantile i ručnike dobivate u njihovim platnenim pakiranjima, a koriste i specijalizirane pogone za desalinizaciju vode koji morsku vodu pretvaraju u slatku i tako štede prirodne izvore pitke vode.

Zaposlenici

Sve što sam vam gore opisala (a ima još i dolje), ne bi bilo moguće bez iznimno raspoloženih, susretljivih i ljubaznih zaposlenika hotela koje neumorno brine da je sve na razini i da se u svakom trenutku osjećate odlično. I opet naglašavam – ne samo vi, već i vaši klinci! Što god vam treba za klinca ili bebu, bez ustručavanja im se možete obratiti – zaista su brzi, uslužni i stručni i uz sve (ili prije svega), beskrajno simpatični!

Još par info koje bi vas mogle zanimati:

  1. Hrana je odlična! Na raspolaganju su švedski stol iz snova te odrasli i dječji menu. Naša Liv je odvaljivala na prefine palačinke i sad je na nama da kod kuće pokušamo ponoviti baš takve – ako nam ne uspije, vraćamo se u family hotel I to svakog jutra! Šalimo se, naravno, to ipak nije moguće (bar ne svakog jutra), no svakako ćemo ponoviti još barem više puta. Naravno, ne samo zbog palačinki! A osim njih i još svega prefinoga, za bebu dobivate fora slinčeke i prikladnu sjedalicu za bebe (eto, i nju slobodno ostavite doma). Dobar apetit naći će vas tamo!
  2. Sve sobe u hotelu imaju balkone. Naravno, nismo bili u svima, no u našoj nas je oduševio predivan pogled na more i bazene. I sigurna ograda na koje se pustolovno dijete ni uz najveću spretnost ne može samo popeti!
  3. U hotelu postoji i tzv.nursing room gdje u miru možete presvući ili podojiti bebu. Jako ugodna soba s krasnim uređenjem!
  4. Moramo malo i o pandemiji, koliko god nam već izlazila na uši! Family hotel Falkensteiner na vrlo savjestan i odgovoran način poštuje sve epidemiološke mjere te brine o sigurnosti svakog svoga (maloga i velikoga) gosta. U unutrašnjim prostorima hotela gdje gosti zajedno borave obavezno je nošenje zaštitnih maski, a prostranost čitavog hotelskog kompleksa dovoljno je velika da se fizička distanca neometano odvija na svima siguran i ugodan način. Vrlo profesionalno i vrlo odgovorno – sve čestitke za to!
  5. Ako volite šetnje i druženje u prirodi, opet ste svoji na svome! U neposrednoj blizini hotela nalazi se prekrasna šetnica. Mi smo je iskoristili za šetnju, istraživanje i bacanje kamenčića, a Liv joj se nijednom nije namrgodila!
  6. Nedostaje vam grad? Zadar nije daleko! Ovaj put smo propustili šetnju Kalelargom, no vama želimo puno sretnih koraka i jurcanja s klincima oko Morskih orgulja!