Eko domaćinstvo: novi vrtni kamp!

Mnogi su već bili u našem gradskom vrtu. Pun je ptičjeg pjeva, slatkih malih kukaca, fine, slasne klope i ludih pustolovina. A sad smo vam pripremili jednu posve novu!

Zelena je. Mirisna. Ali s puno gnoja, kako to i priliči eko domaćinstu!

Ekologija i održivi razvoj nova su tema našeg ljetnog kampa. On se, naravno, odvija u vrtu i skriva mračne tajne duboko pod zemljom. Kako raste povrće? Zašto cvijeće miriši? Zašto neke biljke vole puno hlada, a neke pak uživaju u cjelodnevnom sunčanju? Na sva ta važna pitanja, i još na mnogo njih, spremno odgovaramo kroz puno gnojne prakse!

Kopamo i sijemo, čupamo pa sadimo: pratimo rast biljaka, tajni život kukaca, čudne ptičje navike i važna posla pčela. Izrađujemo vlastiti sprej protiv komaraca, mali ptičji kutak i beskvasni kruh: jesmo li već rekli da ih zdravo hranimo? J

Ovaj kamp je namijenjen malim ekolozima, koji vole prirodu čak i kad je pakosna. Uvijek rado primamo i ljubitelje mraka, ljigavih rabota i čudnih člankonožaca. Spremamo im nove kreativne igre, puno friških znanja o prirodi i svijetu: kako ga učiniti još boljim, ljepšim mjestom i pritom se svaki dan odlično zabavljati? Zašto svako smeće treba svoje mjesto i kako od baš svega napraviti igru? Što sve može jedna rolica kartona, a što sve jedna pakosna vrećica od plastike? Zbog čega su pčelice tako cool stvorenja i kako im pomagati u njihovim zadatcima? Zašto nema boljeg od friškog, svježeg povrća i kako s njime sjesti na zelenu granu? Tko ga je to nazvao glupim i neukusnim i zašto smo mu bili skloni povjerovati?

Kamp eko domaćinstva je mala oda prirodi, njenom očuvanju i igri na otvorenom. Uz zabavu i smijeh učimo o zemlji, njezinim procesima i čudnim stanovnicima. Kući vam se vraća mali ekolog, maštoviti vrtlar i njupatelj brokole: i to one koju je sam sadio!

Kamp počinje u ponedjeljak, 17.8..2020., a traje do petka, 21.8. ( svakim tim danom od 8.30 do 17). Prijave skupljamo na info@laboratorijzabave.hr. Pridružite nam se! Zemlja treba vašeg klinca, a mi ga jedva čekamo zabaviti.

Kamp se održava na adresi: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3.

Cijena cjelodnevnog boravka u kampu iznosi:

  • 1500 kn / za drugo i treće dijete popust 10%
  • 1250 kn / za članove / cijena se ne mijenja ovisno o drugom i trećem djetetu

Moguć je i poludnevni, jutarnji ( 8.30.- 12.30h) ili popodnevni ( 13 -17h) boravak u cijeni:

  • 1100 kn
  • 950 kn / za članove

te jednodnevna drop in varijanta po cijeni od 300 kn / 250 za članove.