Dječji zimski kamp – što radimo koji dan?

 

U našem poznatom stilu, Dječji zimski kamp bit će upotpunjen raznobojnim idejama, aktivnostima i pametnom zabavom! Svakoga dana nas od ranoga jutra očekuje red kreative, kvalitetne priče i filma, STE(A)M radionica te kao šećer na kraju dana – škola za jednoroge i zmajeve! U toj školi će osim raznoraznih ukrasa i detalja imati priliku izraditi vlastitog jednoroga, koji će krasiti zid njihove sobe, s Anom Grzunov, čiji je „Zoo Zid“ iznimno poznat po Glavatarima unikatnim ukrasima za zid u obliku glava životinja! Dugo je čuvala svoj tajni “recept” za njihovu izradu, ali ga je odlučila podijeliti sa svim polaznicima Zimskog kampa!

 

PONEDJELJAK: s obzirom na trenutne zimske temperature i mnogo provođenja vremena na svježem zraku, odlučili smo se počastiti s hand-made šalovima, koje će naše vrijedni prstići samostalno isplesti! Uz zimu za neke dolazi i zimski san – mi otkrivamo za koga, i to novim likovnim tehnikama! No, unatoč tome što vani pada snijeg, svojim vještim rukama ćemo uhvatiti lavu! Pitate se otkud lava usred zime? Pa u lampi na našim STE(A)M radionicama, naravno! A kako izraditi Glavatara u obliku jednoroga ili zmaja? Saznajemo s Anom – radimo skicu i modeliramo ga od eko materijala!

 

UTORAK: volimo projekte u kojima sva djeca mogu sudjelovati zajedno i napraviti fenomalno mega remek djelo – stoga ćemo se kao pravi umjetnici baciti na izradu čudnovatih murala i kubističkih portreta iz maminih časopisa! Izraditi Glavatara nije nimalo lak posao – to je projekt koji traje više dana, stoga se nakon modeliranja danas bacamo na njegovo kaširanje! Kad smo već kod čudnovatog i neobičnog, istražit ćemo i svojstva magneta i koje sve supermoći on sadrži.

 

SRIJEDA: iako smo na praznicima i za školu ne želimo čuti, vjerujemo da bismo se svi vrlo rado vratili u školsku klupu s novim DIY vodenim pernicama kakve nitko drugi nema! A uz rame pernica svih boja i oblika dolazi i šarena fizika – lomovi svjetlosti, spektar boja i misteriozni kaleidoskopi! Kad smo već kod šarenog i veselog, vrijeme je da svog jednoroga za zid obučemo – i to u originalni i čarobni tekstil.

 

ČETVRTAK: sjećate se jučerašnjih pernica? Savršeno će pristajati uz drawstring ruksake, ili takozvane „ruksake za papuče“, koji su danas mega hit – a mi ćemo ih naravno samostalno personalizirati ručno izrađenim printom! Našim Glavatarima dizajniramo rogove i podlogu kao završni „touch“. Osim kreativca i dizajnera, u sebi budimo i ludog znanstvenika – oktrivamo kako struja funkcionira, što su to misteriozni volti i kako ih možemo izračunati!

 

PETAK: tko ne voli  pročitati neku dobru knjigu ili slikovnicu? Pogotovo kad iz nje iskaču sva čudnovata bića i likovi koje naša mašta proizvede? Izrađujemo pop-up knjigu s vlastitom pričom u kojoj je sve moguće! Naravno, ubacujemo i malo inžinjerske akcije –  isprobavamo mini baterije i motoriće i izrađujemo sistem kojim pokrećemo autiće – za pravo! Kako dolazimo do posljednjeg dana Zimskog kampa, projekt „Glavatar“ doživljava svoj grand finale – a to je izložba!

Izgleda primamljivo, zar ne? Zato ne čekajte i prijavite svog klinca na Dječji zimski kamp na info@laboratorijzabave.hr – a mi garantiramo nezaboravnu pametnu zabavu!