DIY – old school igre od kamenčića

Za sve naše kreativce ovaj put donosimo super ideju kako pobijediti dosadu na plaži dok ste na pauzi od neumornog skakanja u vodu i uživancije po morskim valovima.

Kako se zabaviti a da to bude jednostavno, praktično, besplatno i ne zahtijeva puno materijala?

Hmm… Što bi na plaži mogli iskoristiti za brzu, kreativnu i pametnu zabavu? Ako nečega na plaži ima na bacanje – to su kamenčići! Mi u Laboratoriju zabave smo veeeliki fanovi izrade nečega fora i korisnog od prirodnog materijala – zašto ne od kamenčića izraditi hand made DOMINO, KRIŽIĆ KRUŽIĆ ili BROJKE I SLOVA?

Old school igre poput ovih nikada ne izlaze iz mode. Super je vidjeti današnje klince kako uživaju u istim igrama koje su obilježile i naša djetinjstva. Uz ovu aktivnost ne samo da će vaši klinci zaboraviti na mobitele (bar na kratko!) uživajući u opuštenoj vibri – nego će i vježbati slova, čitanje i pisanje! Ovakva je zabava s razlogom uvijek in – idealna je za predškolarce i bolje upoznavanje s onim što ih ubrzo čeka u školskim klupama. Dok sami slažu slova u riječi i riječi u po(r)uke, ni ne primijete da zapravo uče i vježbaju izgovor slova (posebno ona koja nekima mogu predstavljati veći izazov – RIBA RIBI GRIZE REP!).

Što vam treba? Skoro pa ništa…

  • kamenčići
  • flomasteri
  • tempere, kist i posudica za vodu
  • štapići

KORAK 1: dok šećete plažom u potrazi za najboljim mjestom za ručnik, potražite kamenčiće otprilike jednake veličine. Ovisno koju igru pripremate (ili sve tri!) – pazite da ih sakupite dovoljno!

KORAK 2: sada imate vreću punu kamenja, ali što s njom? Počnite s ukrašavanjem kamenčića – flomićima i/ili temperama – što god vam je lakše i draže! Nacrtajte domino kocke, dovoljno križića i kružića za svakog igrača i ispišite brojke i slova. Ukrasite ih po želji – igrajte se s bojama i dajte svakom kamenčiću poseban štih i šarm, a morski povjetarac će temperu brzo osušiti.

KORAK 3: za križić kružić vam još trebaju i četiri štapića – i njih možete pronaći na plaži (ili iskoristiti one za ražnjiće!).

KORAK 4: sve je spremno! Pronađite mjesto u hladu, izvadite kamenčiće iz torbe i neka igre započnu!

Mi smo ih već ovo ljeto na plaži isprobali i garantiramo iz prve ruke da funkcioniraju. Sutra u torbu za plažu spakirajte sve što vam treba i uživajte u još jednom zabavnom, kreativnom i edukativnom zadatku!