DIY – MODNA REVIJA OD LIŠĆA

DIY koji predstavljamo posebna je poslastica za sve obožavatelje prirode! Baš kao što jabuke padaju s drveta, tako i nama na pamet padaju super ideje za ubijanjem dosade.

Mi volimo kreativne zadatke a još više one koje možemo izraditi od nečega što je (doslovce!) palo s drveta! Izrada kreacija od lišća, cvijeća, plodova i svega ostalog što sretnemo u prirodi zvuči kao genijalna zabava. Ovakvi DIY zadaci super su da napokon klince nagovorite da malo izađu na zrak (čak i kad nisu na plaži!) i barem na jedan dan budu pravi mali kreativni botaničari.

Za izradu će vam trebati:

  • papir
  • ljepilo
  • flomasteri
  • lišće, grančice, cvijeće, češeri… i sve ostalo što ste sakupili u svojoj potrazi!

Gdje i kako započeti…?

KORAK 1: obucite čvrste tenisice, stavite šiltericu na glavu, ponesite bocu vode – i spremni ste! Šuljajte se debelim hladovinama i istražite svaki skriveni kutak u potrazi za materijalom koji će vam koristiti u izradi kreacija. Ovdje će vam dobro doći pomoć i neke starije glave (jer u prirodi se nađe svašta – opreza nikad dosta!) da razvrstate korisno od onoga što je bolje ostaviti tamo gdje je i bilo.

KORAK 2: kada ste ispraznili vreću punu sakupljenog lišća, češera, štapića, cvijeća, žireva i ostalog – pogledajte što sve imate i poznajete li sve te plodove. Ovo je prava prilika za ponoviti što raste gdje, koje cvijeće kada cvjeta i sve ostale zanimljive stvari o vrstama bilja. Zvuči kao sat prirode i društva baš po našoj volji!

KORAK 3: izvadite papir, flomiće i ljepilo. Vrijeme je da pustite mašti na volju i izradite što god vam padne na pamet. To mogu biti šarene haljine od cvijeća, pikavi ježići od češera, otkačene frizure od borovih iglica… Ovdje nastupa vaša kreativnost kojoj nema kraja!

KORAK 4: ta daaa! Vaši radovi su završeni – vrijeme je za njihovu izložbu. Sva umjetnička djela jedva se čekaju pokazati svijetu – pa tako i ova vaša. Nema veze ako su publika samo mame, tate, bake, none, dede i dide. Pošaljite koju fotku i nama u Laboratorij zabave – mi se uvijek radujemo ludim, veselim i maštovitim kreacijama!

Vaši radovi super su uspomena na lijep provod kao dodatak vašem radnom stolu ili fora originalan poklon koji će krasiti nečiji regal u dnevnoj sobi. Ovako zabavne DIY ideje šteta je zadržati samo za sebe – podijelite ju sa svojim frendovima i frendicama, susjedima, tetama čuvalicama i učiteljima. Sigurni smo da će ih oduševiti!