DIY – 2 MINUTNI ŠATOR ZA 0 kn!

Znamo kako je na plaži teško zauzeti najbolje mjesto za ručnik, a ako bi još i mjesto u hladu – nema šanse! Ili možda dan provodite u vrtu, ali je sunce prejako da se igrate vani?

Sve bi dali za jedan kutak hlada u kojem ćete predahnuti, ‘ubiti oko’ ili provesti popodne u igri?

Napravite ga sami! Trebaju vam – ni više ni manje nego – samo 2 minute! Za postavljanje ovakvog šatora ne morate biti iskusni izviđač ili dugogodišnji kamper. Bez brige, ovaj šator podignete sami i to u rekordnom vremenu – časna izviđačka! Bez slaganja šipki i zabijanja kolaca na kipućem suncu, bez znojenja i nervoze jer se sve srušilo i morate ispočetka… Ovakve šatore volimo jer sve ide laganini, baš u duhu ljetne popodnevne fjake.

Nama su naši peseki poslužili kao modeli, a naravno, ispod šatora u  hladu, je dobrodošao bilo tko! :)

Mislite da vam treba alat? Ma kakvi! Treba vam samo:

  • plahta – dovoljno velika da ispod nje stanete svi koliko vas ima. Imajte na umu – što je veća plahta – veći će biti i šator!
  • stablo (jedno ili dva) – ovisno za koju se varijantu šatora odlučite!
  • uže

VARIJANTA 1: dva kraja plahte zavežite oko stabla tako da druga dva kraja (koja nisu zavezana) padaju u obliku trokuta na dolje. U blizini pronađite kamenje, komade drva ili bilo šta teško i njima učvrstite donji dio. Ta daaaa! Šator je gotov!

VARIJANTA 2: dva stabla povežite užetom i preko njega prebacite plahtu. Opet nečim teškim fiksirajte sva četiri ruba plahte koja su na podu. I to je to! Čestitamo – ako da sada još niste bili – upravo ste postali i službeno pravi kamper!

Sada kada je šator podignut i ponosno se sjaji na suncu i vjetru – vrijeme je da pokažete svoje dizajnerske vještine i ukrasite njegov interijer baš po vašoj mjeri. Stavite nešto mekano na pod – deke, tepihiće i jastuke – i uživancija (izležavanje) počinje! Ovakva brza (i besplatna!) rješenja super su za skrivanje od sunca, popodnevni spavanac nakon ručka (zzzzzzzz…), mjesto klincima za igru ili malo hlada za vašeg kućnog ljubimca. Znamo iz prve ruke!