DIY: Dar za Majčin dan

Majčin dan nam je sve bliže, a ideja za posve originalan, maštovit i kreativan dar već je tu! Želimo je podijeliti sa svim tatama, mamama, tetama, učiteljima i odgojateljima, koji žele nešto posve originalno, osobno i autentično. Dugo smo razmišljali što bi to moglo biti: kakva zabavna zajednička aktivnost, pustolovan izlet u prirodu, zgodan cvjetni aranžman ili prekrasan crtež? Nismo se mogli odlučiti za jedno od toga, i zato smo se, jednostavno, odlučili za sve!

Kako? Opisat ćemo vam kroz mali tutorijal!

Sve što vam treba su: maštovit klinac ( ili više njih), udobne tenisice za šetnju, običan ili hamer papir, olovka za crtanje, tanko ljepilo i buketić proljetnog cvijeća, travki ili bilja. I neko tajanstveno vrijeme ili mjesto, skriveno od maminog oka. Jer, iznenađenje je iznenađenje! Zato, psssst: sklopite pakt s klincima i krenite na tajni zadatak. Znate koliko malci vole specijalne misije, a ni velikima nisu mrske. Zato: zabava je zagarantirana!

Korak 1 – obujte tenisice, zovnite klince i skupa se zaputite u šoping. Koliko će vas koštati: pa, koji sat odličnog provoda. Koji dućan preporučujemo? Čisto prirodni, u kojem nema gužve i ne primaju kartice, a novčanik će vam eventualno zatrebati da u njega zataknete pokoju tratinčicu, visibabu ili jaglačić. Dakle, krenute stazama proljeća u obližnje šume, polja, parkove ili proplanke. Jer, na popisu za šoping ovoga su puta proljetni cvjetići, travke i bilje. Što raznovrsnije i šarenije, to bolje i zabavnije!

Korak 2 – kad dođete doma ili se vratite u vrtić, slijedi radionica! Tu nastupaju klinci koji na običan ili hamer papir crtaju mamin portret. Sve što im treba, obična je i dobro našiljena olovka. Bojice, flomastere i tempere ostavite da spavaju u kutijama, jer za šarenilo će se pobrinuti buketić s kojim ste se vratili iz šetnje. A znamo da priroda ima bujnu maštu. Zato se tako dobro slaže s klincima!

Korak 3  – kad malci završe crtež, zadatak je velikih da im pokažu kako u maminu kosu tankim ljepilom pažljivo pričvrstiti odabrane cvjetiće, travke i ostalo bilje. To što ga ima puno znači samo jedno: mama dobiva ogromnu kosu i pravu prirodnu frizuru koju, umjesto ukosnica i špangica, krase proljetne uspomene na poseban Majčin dan kojeg ste joj zajedno poklonili.

Korak 4 – a što je poklon bez posvete? Skupa s djetetom osmislite poruku, pjesmicu ili čestitku koju ćete nadopisati na crtež. A izvještaj o specijalnoj misiji predajte joj usmeno! Najbolje uz puno smijeha….