Ciciban dan

Obiteljski dan u Dječjem vrtiću Ciciban

Klinci, tete i roditelji koji zajedno čine uvijek raspoloženu i veselu ekipu Dječjeg vrtića Ciciban još jednom su pokazali da je najbolja zabava ona koja ide pod ruku sa znanjem, učenjem i radnom akcijom!

Ponosni smo što je baš nama pripala čast da uljepšamo njihov Obiteljski dan, a mi svoj dan provedemo u tako dobrom društvu. Na poziv Dječjeg vrtića Ciciban, pohitali smo u krasni Bjelovar u pratnji tri vučića, velike zle svinje i ostalih junaka naših priča i predstava.

Kao i uvijek, Bjelovar se pokazao kao pravi domaćin super provoda! Odlično smo se zabavljali u velikoj dvorani bjelovarske škole i tako dostojno proslavili kraj nastavne godine i početak ljetnih praznika. Smišljali smo lude plesne koreografije, društvene igre s puno trka, buke i vike, zabavne kvizove i ostale aktivnosti za koje trebaš samo vješte ruke, bujnu maštu i super atmosferu. A znate da nam toga nikad ne manjka!

No, nismo stali samo na igri: kao pravi super junaci, nismo propustili priliku da se pokažemo na djelu i pomognemo nekome kome je naša zaštita potrebna. Ovaj put smo se odlučili uskočiti u pomoć jednoj staroj dami koja je već svašta proživjela, no uvijek je spremna za nove avanture: a to je naša planeta Zemlja!

Čuli smo da jako voli razvrstavanje otpada, pa smo joj zajedno priuštili pravu akciju u kojoj smo plastiku, papir i ostale materijale sortirali svake u svoj tabor. Veliki i mali zajedno su se podsjetili koji tabor voli koju boju kontejnera, zašto Zemlja ne voli bacanje smeća po prirodi i kako jedno more, rijeka ili jezero mogu biti nesretni ako njime pluta ništa manje sretna plastična vrećica. Koja također želi biti među svojom ekipom u kontejneru, jer ni nju baš ne zabavlja plivanje!

Sortiranje otpada bila je super prilika da malo odahnemo od jurnjave, da veliki malima odaju tajnu kako smeće odlazi iz kontejnera i da se mali podsjete da upravo oni mogu biti najveći zaštitnici, čuvari i super junaci naše planete. I svega što nam ona pruža!