BOAT EXCURSIONS TONKA – IZLETI BRODOM ZA PAMĆENJE

Javljamo se iz predivnog i vrućeg Rovinja!

Umorni od razgledavanja starog grada i rastopljeni od (pre)visokih temperatura, odlučili smo se ohladiti i chillati na drugačiji način.  Posjetili smo našu Laru (za čije su se fenomenalne kreativne radionice za odrasle u Laboratoriju zabave uvijek tražila mjesta više!) i njenog muža Villea.

Njihov Boat Excursions Tonka organizira izlete brodom za turiste, domaće i sve koji se nađu u blizini. Oduševilo nas je kako mama, kćer, sin i zet vode pravi obiteljski biznis i živi su dokaz da je uspjeh zagarantiran kada se male (u ovom slučaju velike) ruke slože. S uzbuđenjem smo se ukrcali na njihovu drvenu ljepoticu Tonku i nestrpljivo čekali polazak.

Tonka je veliki izletnički brod koji vas vodi na obiteljske i školske izlete, kupanje, razgledavanje, promatranje delfina ili romantičnih zalazaka sunca – ponešto za svakoga! Baš kao što priliči jednoj takvoj dami, Tonka je rukom ukrašena i šarmira vas već na prvi pogled. Odmah nakon ukrcaja digli smo noge u zrak i prepustili se rukama iskusnog kapetana Enia i mornara Alena. Tek što smo zaplovili počeo nas je hladiti svjež morski zrak i naša avantura je službeno počela!

Lijepo je bilo vidjeti Rovinj iz druge perspektive. Tonka nas je provela njegovom okolicom i skrivenim mjestima inače nedostupnim autom čija nas je ljepota ostavila bez daha. Ovakvi izleti prilika su za stvaranje divnih uspomena i još ljepših fotografija – more, Rovinj, otoci, delfini.. Da, da – dobro ste pročitali! Delfini kao da su jedva dočekali priliku za pokazivanje i počastili su nas svojim veličanstvenim plesom iz daljine.

Ako ste na brodu s djecom, teško da će im biti dosadno. Enio i Alen uvijek klincima rado pokažu kako voziti brod i ostale cool stvari koje smiju raditi samo pravi mornari, a ako vas vode na kupanje onda jedva čekaju s njima se natjecati u skakanju u vodu. Mnogo je fora načina kako skočiti s Tonke, a oni znaju neke od najboljih!

Nakon tako genijalno provedenog dana, Tonka nas je ispratila natrag u luku uz jedan od najljepših zalazaka sunca koji smo vidjeli. Kako su se sunce i more stopili u jedno, tako smo i mi zakoračili natrag na obalu. Osim Tonke, obitelj ima i Malu Tonku – brzi gumenjak koji služi za kraće privatne vožnje i transfere. Bolje upoznavanje s njom ostavili smo za idući put.

Ova hrvatsko – finska obitelj provodi pola godine u Hrvatskoj, a pola u Laponiji (kako fora!) i oborila nas je s nogu svojim zajedništvom, nasmijanim licima i uspješnim vođenjem obiteljskog biznisa! Veliko hvala Lari, Villeu i ostatku obitelji što su nas tako lijepo primili i još ljepše provozali! Ako se ovo ljeto nađete u blizini Rovinja nikako ne propustite priliku za chillanje na Tonki. A kad ste već tamo – napravite neku fora fotku i pošaljite nam u Laboratorij zabave. Jedva čekamo vidjeti kako ste se proveli!

Saznajte sve na njihovom Facebook https://facebook.com/boatexcursionsTonka/ i Instagram https://www.instagram.com/boatexcursionstonka/ profilu.