ALTERNATINOVO U ATELJEU NA BR. 1: VEČER ZALJUBLJENIH U UMJETNOST

Neki slave Valentinovo, neki AntiValentinovo, a mi u Ateljeu na br. 1 nudimo alternativu. Točnije, mi slavimo Alternatinovo! Mi smo zaljubljeni svaki dan, a jedna od naših najvećih ljubavi ona je prema umjetnosti. Zato 14. veljače posvećujemo upravo njoj i pripremamo (čak!) dva važna događanja. Pazite sad!

Prvo! Ovaj tjedan pop up petak pretvara se u pop up četvrtak i večer počinjemo radionicom linoreza. Ova popularna grafička tehnika u ilustraciji često je korištena za izradu plakata. Nama dovoljan razlog da se od 17 do 20 h primimo ploča i nožića i pozabavimo svim tajnama linoreza, trikovima i vježbama.

Čekajte, ima još…

Drugo! Nakon radionice, od 20 h, druženje se nastavlja na izložbi pod naslovom „Sama ću si slomit srce“ naše voditeljice Maše, naših polaznika radionica ilustracije, stop animacije i radionice linoreza (od maloprije)! Radi se o izložbi satiričnih ilustracija Maše Barišić, proizašlih kao završni rad za Ženske studije 2018. godine. Parola „Sama ću si slomit srce“ otvara mnoštvo prostora za kritičko promišljanje o svijetu u kojem živimo, kao i načina na koji ga možemo promijeniti u svijet kakav bismo željeli. Osim njenih, na izložbi ćete uživati i u radovima svih naših super vrijednih i talentiranih polaznika koji imaju puno toga za pokazati.

Na izložbi ćete imati priliku vidjeti i kupiti majice! Majica je ime brenda iza kojega se kriju kvalitetne  majice stvorene s idejom promoviranja suvremene hrvatske umjetnosti. Motivi koje su osmislili etablirani likovni umjetnici mlađe generacije otiskuju se u tehnici sitotiska na tkaninu u limitiranoj ediciji, čime svaka otisnuta majica postaje grafičko umjetničko djelo koje je moguće odjenuti i nositi.

 

Pozivamo sve prijatelje, poznanike, zaljubljene u umjetnost i život (i one koji nemaju planove za  Valentinovo!) – dođite i podržite naše umjetnike! Pritom, naravno, uživajte u odličnom društvu uz čašu dobre cuge, još boljeg raspoloženja i sve to zamotano u vibri velikih zaljubljenih srca. Izložba je prodajnog karaktera pa ćete, sve što vam zapne za oko, moći ponijeti kući sa sobom!

Čekamo vas i veselimo se ovogodišnjem (nešto drugačijem!) Danu zaljubljenih!

Radionica i izložba održavaju se u Ateljeu na br. 1, u Ulici Republike Austrije 1, 1. kat. Sve prijave molimo poslati na ateljenabr.1@gmail.com.

Radionica iznosi 150 kn, a cuga se dobiva na dobar stari način – donacijom!

Vidimo se!