Upoznajte Katju Petrović

Nastavljamo s  predstavljanjem domaćih snaga ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Treća gošća koju vam predstavljamo je Katja Petrović.

Katju Petrović su od malih nogu zanimale priče koje je slušala u krilu baki i djedova, a kad je malo narasla, poput pravog knjiškog moljca, Katja je zabila svoj nos u knjige i upijala priče. A onda je Katja još malo narasla i shvatila da su priče baš posvuda oko nas, i da ih, ako pažljivo otvorimo oči i naćulimo uši, možemo pronaći bilo gdje. Baš zato, Katja je odlučila postati učiteljica kako bi djecu u svojoj učionici mogla razveseliti i naučiti kako se pronalaze najljepše priče.