2. međunarodni storytelling festival – STORYING; program

Dragi naši ljubitelji priča i pričopričanja, sa zadovoljstvom vam najavljujemo program 2. po redu STORYing festivala! Ovogodišnja tema festivala je nasljeđe, a naši gosti izvođači upoznat će nas sa svojom kulturnom i jezičnom baštinom kroz priče iz indijske, židovske i talijanske povijesti.

Program se sastoji od jutarnjeg dijela, u kojem će uživati naši najmanji pričoljupci i njihove obitelji te večernjeg dijela koji je rezerviran za odrasle i koji će se održavati na engleskom jeziku.

JUTARNJI/OBITELJSKI PROGRAM

Jutarnji dio festivala održavat će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja, od 10.00 do 12.30 sati, u proljetnom izdanju najzabavnijeg vrta u Trnjanskoj 3.

Subota, 25. svibnja – Naši domaći gosti izvođači mališanima će na hrvatskom jeziku približiti priče iz hrvatske tradicionalne baštine. Bit će tu priča iz raznih dijelova Hrvatske, o hrabrim junacima i čudnovatim bićima. Vrijeme između dva nastupa domaćih izvođača obogatit će Martin Manasse, koji će nas svojim Pričama ispričanima iz srca, uz živopisan scenski nastup na engleskom jeziku i puno ljubavi prema narodnim pričama, uvesti u čaroban svijet još nepoznatih nam priča nekih drugih kultura.

Nedjelja, 26. svibnja – Kao i prethodnoga dana, domaći gosti pričat će nam svakakve čudnovate priče iz hrvatske tradicionalne baštine, a Martin Manasse će, između dva nastupa domaćih izvođača, od na engleskom jeziku pričati Priče ispričane iz srca. U domaćim pričama nastavljamo uživati do 12.30 sati.

VEČERNJI/PROGRAM ZA ODRASLE

Večernji dio festivala nastavljamo opušteno u prostorima Melin caffea (Kožarska 19, Tkalčićeva), Teatra &TD (Savska 25) te Talijanskog instituta za kulturu (Preobraženska 4), sva tri dana festivala.

Petak, 24. svibnja – Večernji program u Melin caffeu od 19.30 do 22 sata otvara Shonaleigh Cumbers, posljednja nositeljica drevne vještine pripovijedanja Drut’syla, sa ciklusom priča židovskog nasljeđa The Ruby Tree.

Subota, 25. svibnja – U subotu jedva čekamo čuti što nam ima za reći Peter Chand, Indijac koji je većinu svog života proveo u Velikoj Britaniji pa je tako odlučio indijske priče pričati na engleskom jeziku i na taj ih način prenositi ljubiteljima priča i indijskog nasljeđa. Peter Chand priča priče na temu Tongue Tied & Twisted, u Teatru &TD, od 19.30 do 22h, a njegovo pripovijedanje pratit će glazba DJ-a PKCtheFirst koji spaja urbani hip-hop i tradicionalnu indijsku glazbu u nezaboravan storytelling doživljaj.

Nedjelja, 26. svibnja – Festival zatvaramo u Talijanskom institutu za kulturu, od 19.30 do 22h, temom Storytelling with Leonardo da Vinci, svjetski poznate talijanske majstorice pripovijedanja Giovanne Conforto.

POPODNEVNE RADIONICE I PREDAVANJA

Ove godine za vas smo pripremili i jednu novu storytelling poslasticuradionice i predavanja u popodnevnim satima, u prostoru Laboratorija zabave. Radionice i predavanja bi se najviše mogli svidjeti učiteljima, profesorima, odgojiteljima te budućim pripovjedačima.

Petak, 24. svibnja – Radionicu na temu Importance of saving and telling stories from our cultures/Važnost sačuvanja i pričanja priča naših kultura će od 17 do 18 sati voditi Peter Chand.

Subota, 25. svibnja – U subotu se od 16.30 do 18 sati družimo i pričamo sa Shonaleigh Cumbers, uz temu The Wisdom of our Grandmothers/Mudrost naših baka.

Veselimo se što ćete i ove godine s nama uživati u najljepšim pričama iz cijelog svijeta.

Vidimo se!