Zeleno je novo crno – uključi se u projekt i udomi prirodu!

Znate koliko u Laboratoriju zabave ludujemo za dobrim inicijativama, prirodom, ekologijom i naravno, kućicama na drvetu!

Zato se s ponosom uključujemo u hvalevrijedan projekt Tree Elements Treehouses – projekt kojemu je cilj izgraditi eco friendly resort nedaleko Rastoka. A što je to zapravo znači i zašto se uključujemo? Sve vam otkrivamo u nastavku teksta!

Što je Tree Elements Treehouses projekt?

Tree Elements Treehouses projekt izgradnje eco freindly resorta za održavanje kreativnih i eko radionica i ostalih aktivnosti za velike i male, kao i za održavanje eco friendly turističkih programa i aranžmana kao što su svadbe i team buildinzi u prirodi, vikendi na drvetu (doslovno) i još pregršt genijalnih i inovativnih ideja kojima se veselimo (kako poslovno, tako i privatno). Osobito nas veseli fantastična i plemenita ideja pokretačice da boravak u resortu bude besplatan za skupine kao što su djeca s teškoćama te dječje i odrasle žrtve obiteljskog nasilja. To su svakako razlozi iz kojih smo odlučili čvrsto i ponosno podržati projekt!

Drugi razlog, to vam odmah odajemo, je taj što ćemo svakako redovno posjećivati resort jer je savršeno mjesto za provedbu naših eko i kreativnih programa! Zamislite samo eko kamp u šumi, radionice dječje ekologije uz rijeku ili pak kampiranje u kućici na drvetu! Logorska vatra, tragovi životinja, podizanje šatora…već vidimo dječje oduševljenje, jer klinci su rođeni za prave pustolovine!

Resort će biti otvoren tijekom čitave godine i sve u njemu bit će posve eko frendly –sigurne i opremljene kućice na drvetu, hand made namještaj domaćih dizajnera / obrtnika, tuševi sa štednjom vode, eko povrtnjaci (iz kreveta po salatu), prostori za domaće životinjice…sve što je potrebno za guštanje u prirodi i čuvanje svega što nam ona pruža!

Kako se uključiti?

I vi možete postati dio ovog projekta! U njega se možete uključiti doniranjem iznosa po želji i njime se upisati kao dio resorta! A kako? Pa, tako da će neki dio resorta nositi vaše ime (ili ime vašeg klinca) i tako vas upisati u eko povijest mjesta! U to časno ime, donacijom možete:

  • posvojiti drvo (koje će nositi vaše ime)
  • posaditi drvo (opet svoga imenjaka!)
  • otvoriti vlastitu kućicu za ptice
  • otvoriti svoj hotel za pčele i kukce
  • izgraditi eko staklenik (trebamo li napominjati čije će ime nositi?)
  • i još mnogo fora ideja i „posvojenja“!

Ne propustite biti dio prirode niti u nju vratiti kućice na drvetu! Priroda vam vratiti kako to zna najbolje – novim pustolovinama za vas i vašeg klinca i još bujnijim zelenilom za nove generacije!

Pokretač projekta

Zanima vas tko je pokretač projekta, a ujedno i voditelj spomenutih radova? I nas bi! Zato vam s ponosom odajemo i ovo – projekt je pokrenula naša draga prijateljica Ivona Ercegović, velika frendica prirode i društva! Dugi je niz godina radila u turizmu, a onda se odlučila – pa, popeti na drvo! Točnije, graditi svoje kućice na drvetu i sve popratne snove koji idu s njima! U šumi blizu Rastoka kupila je zemlju na kojoj je zatekla tek omalenu štalu, starinsku kućicu iz 1906. i naravno, kilometre i kilometre nedirnute prirode. Već je puno napravljeno, a projekt ide dalje i otvorenje je moguće već tijekom ovog ljeta! A kako sve to izgleda, pogledajte na fotkama – mi ne prestajemo „pasti“ oči i jedva čekamo da centar počne s radom!

A vi?

Ako ste za, pridružite nam se!

Klikom na link posjetite kampanju, pogledajte još fotki i dodatnih info, a onda odaberite opciju za sebe i ovu lijepu priču učinite mogućom! Na svoje zadovoljstvo i sreću svojih klinaca, jer samo zajedno možemo raditi velike stvari koje ćemo s ponosom ostaviti novim generacijama! To su svijest o ekologiji, briga o prirodi, zaštita životinja…i naravno i uvijek, kućice na drvetu!

Link na kampanju:

https://www.kickstarter.com/projects/tree-elements/treehouses