Valamar Girandella Maro Resort / Rabac

Prošli smo vikend proveli na moru!

Ovaj put je destinacija bila Valamar Girandella Maro Resort na Rapcu, kojeg smo namjerno „gađali“ izvan sezone – bar za prvi put! Na temi „hoteli za djecu“ o tom smo hotelu čuli samo pohvale. Govorilo se da je u njemu podređeno djeci i da je pravi dječji raj, a to su potvrđivale i fotke koje smo vidjeli na Instagramu. Na njima je sve djelovalo fantastično i priznajem da nas je do dodatno namamilo (što je, naravno i svrha Instagram objava, no toga smo se sjetili tek malo kasnije – polako, polako, i do tog ćemo doći)!

 

No, najprije o popustima!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – popusti

Iako danas na puno mjesta (recimo, na profilima nekih influencera i preko nama jako drage grupe Putoklinci) možete naći popuste do čak 15%, mi ih nismo koristili već unaprijed platili punu cijenu smještaja. Ipak, bilo nam je jako drago vidjeti da su „u igri“ i Putoklinci – iako je riječ o suradnji s hotelom, drago mi je vidjeti njihove recenzije jer znam da su provjerene i iskrene. U tom smislu, vjerujem im više nego influencerima za koje svi znamo da im je posao pisati hvalospjeve – no, kako sam već napisala, na fotkama je sve djelovalo fantastično pa je bilo teško vjerovati da tako nije i u stvarnosti. I, je li bilo? Ja ću vam napisati naše iskustvo, pa vi donesite svoj vlastiti sud!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – prvi dan

Jako uzbuđeni i u čitavom paketu (Bruno, Liv, naši prijatelji, njihov jednogodišnji sin Alek i ja) stigli smo u Rabac gdje nas je dočekao pravi super doček! Zaposlenici hotela su na s dočekali s malim električnim autićem kojim su nas prebacili do hotela. Trebam li naglasiti da je Liv odvalila? Mali ju je autić posve oduševio i jedva smo je uspjeli izvući iz njega!

Nakon prvog dojma, slijedio je drugi – isto tako sjajan za cijelo naše društvo! Dobili smo prekrasnu i prostranu sobu, s ogromnom terasom, dva krevetića za bebe i ništa manje bitno – caffe aparatom! I dok smo se mi odrasli veselili ko’ djeca, klinci su se odmah bacili na posao i od cijelog prostora napravili igralište. U tome su im pomogla i dva biciklića za guranje koje svi klinci dobivaju na korištenje od hotela i sve u svemu, sve je teklo super!

 

I dok smo se mi divili „što sve može hotel“, naprimjer imati spuštajuće presvlačilice za bebe, klinci su se u predvorju već spuštali niz tobogan (da, da, tobogan u predvorju – ni mi odrasli nismo mu odoljeli)! Uz njega je tu i potpuno sigurna gumena igraonica (u koju Liv i Alek nisu išli jer su za nju premali) te totalno zabavna stijena za penjanje. I tu je došlo do prvog malog razočaranja – naime, stijena je radila samo jedan sat dnevno, i to od 10 do 11 sati. Što je tome razlog, nismo sigurni – moguće je da je zato što je animator zaposlen na stijeni angažiran samo na sat vremena dnevno. Zbog toga je tih sat vremena ispred stijene vladala ogromna gužva, a znate koliko djeca mogu biti nestrpljiva! No, ponavljam, to je bio travanj – moguće je da će tijekom sezone stijena raditi duže, što bi bilo logično s obzirom na interes!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – igraonice, bazen i restoran

Osim stijene, tobogana i gumene sobe, unutar hotela su još dvije igraonice. Jedna je za bebe od 0 do 2, a druga za starije klince od 3 do 7 godina. Obje su igraonice opremljene opremom / spravama koje su primjerene klincima tih dobi, a tu je i corner za besplatne sladolede.

Nakon igre i odmora, slijedio je obrok. Prije svega, želim vas informirati da se na obrok išlo u dvije grupe gostiju – jedna grupa u ranijem, a druga u kasnijem terminu. Razlog je da se u restoranu ne stvaraju velike gužve, što je svakako pohvalno iz epidemioloških i organizacijskih razloga. Ipak, tu je došlo do jedne male nespretnosti. Naime, rekla bih da hotel dijeli grupe na random način, ne pazeći baš (uvijek) koga će u koju – i tako se dogodilo da smo mi s dvije bebe upali u kasniji termin,  i to onaj kad bebači već trebaju spavati (od 19.30-21.00h). Isti dan smo na to ukazali zaposlenicima hotela, pa su nas ipak i bez problema prebacili u raniju grupu. Dakle, ako vam se dogodi isto što i nama, slobodno se i bez ustručavanja obratite hotelu – nema smisla da se „patite“ zbog neprikladnog termina ni propuštate večere zbog bebinoga sna. Tim više što su večere više nego ukusne!

Hotel ima prostran i lijep restoran s bogatim izborom odlične hrane i super pogođenim menijem za klince.  Mali minus dajem tome što je restoran fizički odvojen od hotela, odnosno nalazi se u drugoj zgradi. Do njega vodi mala šetnjica koja je super u slučaju lijepoga vremena, no znate da kiše i vjetrovi na Jadranu nisu mogući samo u Arsenovim pjesmama – recimo, nas je prilično propuhalo! I lako za nas odrasle, no znate i sami kako je to s bebama – prehlade ih privlače kao kakav magnet! K tome, na objed smo išli ravno s bazena i koliko god da osušiš djecu, u glavi su ti ipak riječi naših baka koje bi se ovdje primale za glavu! Ne van s djecom odmah nakon kupanja – sjećate se savjeta koji zlata vrijede? Mi da, i nije bilo svejedno!

No ipak, čini se da je i prehlada bila na nekom vikend – odmoru pa nije svratila ni Aleku ni Liv koju su se odlično zabavili na bazenu. U hotelu postoje vanjski infinity grijani i unutarnji  bazen koji vodi van. Tu su i unutarnji tobogan na kojem su Alek i Liv ispali neustrašivi, a u svemu tome nije bilo gužve – znači, zabava idealna za sve!

Pa, što je onda moglo poći krivu, pitate se? E, sad dolazimo i do toga dijela!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – drugi dan

Po krivu je pošlo kad su došli…pa, ljudi. Naime, sve ovo što sam opisivala pod prvi dan događalo se u famoznoj smjeni gostiju, pri kojoj smo uhvatili odličan termin (stigli smo u petak oko 13 h). Tad je sve bilo poluprazno, no već idućeg dana zavladala je tolika gužva da nam je došlo da se do kraja vikenda zaključamo u sobu! Dobro, za ovo zadnje se ipak malo šalim, no svi koji ne vole gužvu znat će na što mislim. A ponavljam, riječ je o travnju – ne želim ni zamišljati špicu u sezoni!

Ipak i naravno, i tog smo dana izašli, i to na dječji show program u hotelu. On je bio odličan! Prije svega, sve pohvale hotelu što je show za klince organizirao u prijepodnevnih satima (oko 16h), jer često se događa da hoteli za djecu show za iste smještaju u termine nakon večere kad mlađi klinci i bebe odlaze na spavanje (ili već spavaju snom pravednika). Zbog takve organizacije, bebe Liv i Alek su mogle pratiti show koji se sastojao od dječjeg mini disca i nastupa mađioničara. U disku su se načagali ko’ veliki klinci i beskrajno guštali u forama mađioničara (nisu ništa skužili, no bilo im je smiješno). Zato, nikako ne propustite dječji show program. Zaista je bio na visini zadatka!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – ukupni dojmovi

Kad se sve zbroji i oduzme, jesmo li zadovoljni? Pa, jesmo. I nismo.

Jesmo zbog sadržaja i svega za bebe koje su bile full time oduševljene, što je zapravo u priči i najvažnije. Nismo jer nismo ljubitelji gužve – no vi možda jeste, pa ćete uživati i u tom dijelu, osobito ako dođete u samoj sezoni. I naposljetku, jel’ vrijedilo tih para? Odgovor je isti – i da i ne! U svakom slučaju, morat ćemo obići još hotela za djecu da bismo odabrali onaj pravi odgovor – a znate da nam putovanje nikad nije problem!

Ovih dana intenzivno proučavamo Labin, koji se nalazi u blizini Rapca. Zbog nedostatka vremena, nismo ga stigli obići, a velika nam je želja posjetiti sve njegove čari za koje smo čuli. Vi svakako otiđite zgrabite li vremena, a onda nam dojavite kako vam je bilo – i je li zbilja cool kao i na fotkama!

Hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort – što još treba znati?

Još neke korisne info za sve čiji su izbor hoteli za djecu Valamar Girandella Maro resort:

  • okolica je super za druge / kratke šetnje! Šetnica se nalazi odmah kod hotela i kroz 15 minuta dovede te do Rapca. Sve to u lakom i ugodnom hodu s kolicima, po „zahvalnoj“ stazi bez kamenja i prepreka
  • kraj hotela se nalaze dva parkića za djecu. Jedan je namijenjen za manje klince (nalazi se kod bazena), dok je onaj za starije klince u dvorištu hotela. No, taj za starije nije baš bogato opremljen spravama i aktivnostima, što mi je na oko bilo vrlo čudno – no, možda će biti bolje u sezoni!
  • iako im parkić nije baš nešto, hotel za starije klince ima pravi jackpot u obliku velikog gaming rooma. Ujedno, mislim da je isti najveća hotelska špica za starije klince uopće te da bi im bez njega bilo dosadnjikavo (barem van sezone), s obzirom da je većina dječjih sprava / aktivnosti prvenstveno prilagođeno bebama i mlađim klincima do cca 5, 6 godina
  • da se vratimo na bebe, tu je i mogućnost njihovog čuvanja u igraonici! Dakle, bez brige i s povjerenjem bebe od 0 do 2 na neko vrijeme možete ostaviti na čuvanju kod iskusnih animatora te u miru popiti kavu uz more (ili barem pola šalice)
  • i kao što sam već opisala u primjeru s večerom, osoblje hotela je prilično susretljivo. Stručni, profesionalni, ljubazni, izaći će u susret – samo se obratite kad vam nešto zatreba!

I čuvajte se kiše, vjetrova i gužve!