Užasi znanosti haraju našim rođendanima!

Dragi naši mali i veliki ljubitelji mraka, strave i užasa!

Ljigavo smo sretni što vam možemo javiti da su naši jezivi, prljavi i strašni Užasi znanosti poharali naše rođendane i tako postali pouzdan, vjeran i odgovoran član naše tematske postave, ponude i prijedloga na jednu od ključnih muka svakog klinca: kako proslaviti genijalan rođendan?

Za naše prijatelje i buduće slavljenike koji još ne znaju, Užase znanosti smo osmislili kao maštovitu kronologiju ljudskog društva, prirodnih znanosti i preživljavanja u prirodi & društvu.

Počinju kao mračna, srednjovjekovna horor priča kojom trčkaraju štakori, plaze bube i šetaju ekscentrični doktori koji nam puštaju krv, prekrivaju nas pijavicama i sipaju nam sol u rane. Završavaju kao moderna, edukativna radionica u kojoj učimo zašto je važna osobna higijena, kako čuvati svoje tijelo i zašto su prirodne znanosti zakon. U svakom smislu!

Nakon što naučimo kako ukrasti leš, jer tako su se prije znanstvenici snalazili, nositi očnu jabučicu u žličici, prosuti barut u ranu ili prepoznati da bolujemo od kuge, saznajemo i kako pravilno staviti flaster, namotati zavoj, pobijediti gripu, nadmudriti viruse i bakterije ili pomoći prijatelju koji se zagrcne bombonom,uhvati ga grč ili ugrize zmija.

Lovimo štakore. Vadimo zube ( s anestezijom i/li bez nje). One koje ne povadimo, učimo zašto je važno redovno prati (i kako time izbjeći da ih naš zubar redovno kopa, pili i brusi). Zašto pizza ili čokolada ne bi trebali biti osnova naše prehrane, i jesu li voće i povrće naši prirodni neprijatelji?

Pružamo prvu pomoć. Dajemo umjetno disanje. Čuvamo prijatelje koji nose gips. Učimo zašto je važno zdravo jesti, prati ruke, što naša večera radi kad je pojedemo, što naš mozak radi po cijele dane, kako je noću uvijek budan i zašto naše tijelo proizvodi sve one čudne zvukove i neobične mirise.

Ako ste, čitajući ovo, pomislili nešto u stilu: „Jao, ovo je tako ljigavo, brutalno i čudno: taman za mog klinca!“, s veseljem vam možemo reći da ste u pravu. Djeca obožavaju ovaj rođendan jer je izrazito dinamičan, interaktivan i pun zanimljivih, jezivih i ljigavih detalja. Roditelji ga slave jer je edukativan, autentično maštovit i pun korisnih, praktičnih savjeta, poruka i pouka. A mi? Mi ga volimo jer je sve to. Dođite i uvjerite se sami. Sve u znanstvene svrhe. I u ime odlične zabave na pametan način!